maandag 8 februari 2016

Kleine ergernissen!

Vanmorgen al vroeg eruit, moest voor de tweejaarlijkse mammografie en ik was de eerste, dus nog even gekeken of ik buurvrouwen zag die mee konden rijden, maar nee niet gezien!
Kom ik later uit het hokje terug zitten er twee buurvrouwen! Kan ik mij aan ergeren maar dat helpt niet, dus dat glijdt van mij af.
Thuis gekomen ligt DH nog heerlijk op één oor en dus pak ik de riem en ga met Tara naar buiten en dan komen ze de ergernissen!
Op de uitlaatstrook liggen blikjes, zaterdag voetballen en zondag rommelmarkt en dan is dat de oogst!
We lopen door het parkje en daar ligt al sinds het najaar een afgescheurde tak in de vijver, vandaag weer harde wind met rukwinden en nieuwe takken liggen op het pad, ik schuif ze aan de kant.
Ik loop terug langs de school en zie daar vier mannen met zakken en grijpers de rommel van de schooljeugd uit de bosjes en de planten vissen, fijn dat ze werken maar waar staan verdorie die prullenbakken voor.
Toen ik in Zwijndrecht woonde moesten de jongelui het zelf schoonhouden en was het vaak het strafwerk! Deze kindertjes zijn dat niet, zij helpen hun woonplaats schoon te houden!
Thuis gekomen geef ik Tara eten en drinken en ga ik zelf aan de slag in de keuken, doe even het fornuis af en de aanrecht, snel een sopje voor de deurtjes en terwijl ik de vuile hand- en theedoek wegbreng schudt Tara haar hoofd en dus mag ik de kast en het fornuis weer af doen, maar ach die ergernis is ingebouwd in liefde voor mijn hond.
Nu dan maar even de tafel afdoen, de glasplaat ziet er niet uit (gisteren ook gedaan) en als ik de Glassex wegzet en mij omdraai zie ik die dondersteen de glasplaat aflikken en nee dat is geen ingebouwde ergernis, nu kan ze wat mij betreft even naar de gang en in haar mand, want ze weet donders goed dat ik daar niet van houd, dus ....
Hallo Lied het is pas bij elven wat ga je doen? Stofzuigen... nee wacht maar even DH is buiten bezig met de takken van de knotwilgen en loopt door de blubber, dus straks liggen er weer klontjes klei in de gang! Ga maar lekker even zitten, neem een bakkie en zet wat steekjes, dan lossen de ergernissen zich vanzelf wel op!

Fijne dag!