zaterdag 24 maart 2012

Scharen etc...

Ik weet eigenlijk niet of ik jullie wel eens op dit blog mijn scharen verzameling heb laten zien, dus omdat ik nu eigenlijk de hort op ben (zit lekker in het Sanadome in Nijmegen!) maar eens wat foto's van wat er allemaal in mijn tafel ligt en wat er zo hier en daar rondslingert!

 

En dan ben ik maar begonnen met een paar voor mij heel belangrijke scharen! Links de schaar waarmee mijn vader jaren lang werkte, er werd tapijt, linoleum, vinyl etc. mee geknipt, mijn vader was namelijk stoffeerder! Op het rechtse plaatje zien julli de tweede schaar van mijn vader, een stuk kleiner dan nummer een, hiermee werden vooral stoffen geknipt voor gordijnen en stoelbekleding. Rechtsboven ligt een druivenschaar en nog een oud schaartje die ik van een tante heb geërfd.

De scharen hiernaast zijn wel heel leuk om te zien, die met de grote oren komt uit Kopenhagen en vond ik daar in een winkeltje waar het zo vol was dat je dwars uit moest lopen! Daarnaast een lief zilverkleurig bewerkt schaartje dat ik cadeau heb gekregen van een vriendin en dan daarnaast het kleinste schaartje in mijn verzameling, dit gebruikte mijn Mams jarenlang bij het frivoliteën!

Rechts zien jullie nog net de druivenschaar.In het midden van de tafel ligt deze verzameling Japanse schaartjes, erg leuk om te zien maar ik prefereer de gewone westerse schaartjes om mee te werken!


Natuurlijk liggen er ook goudkleurige schaartjes in de lade van de tafel, een ooievaarsschaartje, nog een goudkleurig Japans schaartje met die grote oren en dan twee schaartjes die ik samen in een setje kocht bij Cora en welke DP steeds pikt om de klitten uit Tara haar vacht te knippen!!Ja en dit zilveren schaartje kan ik ook wel alleen laten zien, maar zeg nu zelf, zo met alle bijbehorende spulletjes is het toch een veel leuker gezicht!


Zo en dan zijn dit voorlopig de laatste schaartjes, deze staan dus te pronk in door mij van borduurwerk voorziene klosjes!
Rechts een Japans schaartje en de grote links kocht ik bij Lanarte op de beurs in Rotterdam een paar jaar geleden en die knipt fantastisch! Ik knipte er alle twee mijn ragtime quilts mee!

Waren ze dat allemaal? Ehhh, nee heb er nog een heel stel in gebruik, maar dat zijn dus "gewone" en die zitten in mijn borduuretui, tasjes en liggen boven op mijn werkkamer, die zijn dus wel belangrijk maar niet speciaal!

Zo dat was het dus voor nu, morgen kan ik jullie wat meer vertellen over het dagje uit van mijn buuf en mij en misschien dat ik dan ook nog wat steekjes heb kunnen zetten!
Fijne dag!