zaterdag 7 januari 2012

Een dag zonder steekjes..

Nu niet helemaal, het enige wat ik wel maakte waren een aantal siggies en wel de laatste met dit vingerhoeden stofje, gelukkig heb ik wel weer een stofje met vingerhoedjes gekocht, dus ik kan er weer meer verder zolang ik nog genoeg kop en schotels en bekers op het andere stofje heb!


Dus de dames die mij er een stuurden, morgen gaan ze op de post! Wat zal ik dan nu eens laten zien? Wel ik heb nog een heel leuke verzameling naast mijn scharen: Dozen! Ik heb er allerlei en vandaag laat ik jullie er een paar zien die ik zelf maakte en een die ik cadeau kreeg van DP.
De eerste maakte ik nog maar kort geleden:

Het was een borduurwerkje dat ik al een hele poos geleden maakte met DMC 115 en dat lag maar in een map en omdat het lapje er qua kleuren zo mooi bijpaste heb ik deze ronde doos ermee bekleed.
 De volgende doos kocht ik dit voorjaar bij Dorry in Tilburg, inclusief een patroontje, een stukje borduurstof en het garen, nu ik was er dus direct weg van en het ging mee naar huis en werd snel gemaakt, het staat in de huiskamer en iedere keer als ik iets even moet opbergen van borduur of naaispullen is dit de vaste plek en dit is het resultaat:


De laatste door is een heel dierbare, ik kreeg hem al weer heel wat jaren geleden en al is de buitenkant niet echt spectaculair, al is hij wel heel mooi afgewerkt:


Pas als je het deksel open maakt zie je de inhoud en die vind ik zelf nog steeds heel bijzonder!


Zien jullie de glazen pen en de mooie penhouder met de losse pennetjes en het inktpotje en al bak ik niets van calligraferen (DP natuurlijk wel!) ik ben erg blij met deze mooie doos! Zo vandaag gaan we weer verder met het glad maken van de muren en hopelijk worden ook de plafonds gewit, dus nu maar hopen dat er tijd over blijft voor wat steekjes! Fijne dag.