woensdag 16 november 2011

Het was gaaf!!

Gisteren ben ik dus naar Lupineke alias Stefanie geweest in Middelburg, ik was eerst een beetje bang dat ik met files en mist te maken zou krijgen, maar ik had geluk, de files waren al opgelost en alleen op een van de Zeeuwse eilanden kreeg ik met wat mist te maken, maar het bleef goed zicht!


 Het was een fantastische rit, ik reed vrijwel het hele stuk over de A57, dus via de Haringvlietdam, de Brouwersdam,      via de prachtige Oosterscheldekering naar Middelburg. Het toeval wilde dat er gewerkt werd op de kering en ik moest stoppen voor een rood stoplicht, dat gaf mij de gelegenheid om snel wat foto's te maken! Wat zijn het toch schitterende bouwwerken, een heel grootse prestaties van de bouwers!

De zon scheen op het water en met de wat heiige lucht gaf dat een heel feeëriek tafereel! Maar ik reed weer snel door en even over tienen stopte ik bij Stefanie voor de deur! Ik werd ontvangen met een dikke knuffel, lekkere koffie en heerlijke eigen gebakken pompoentaart!


We zaten uren te kletsen en ik bewonderde haar prachtige blokjesquilttop en de grote blokkenquilt die ze onlangs maakte en die zoals jullie zien al snel daar een van de poezen in beslag werd genomen!


Voor de lunch reden we (met de auto, de fietsen bleven in de schuur!) naar het centrum van Middelburg en daar op de Grote Markt met op de achtergrond het prachtig herstelde stadhuis namen we snel wat foto's van elkaar!

     Links Stefanie en rechts sta ik voor dit prachtige bouwwerk!                          

Toen samen voor de lunch naar "De Drukkerij" een groot pand met een schitterende boekwinkel, echt zo'n grote heb ik zelden gezien en het was er druk! En in het midden omgeven door de boeken was de Brasserie, waar we heerlijk hebben gegeten! En natuurlijk weer lekker zitten kleppen, daarna nog een rondje door de winkel gemaakt, veel quiltboeken hebben ze niet, maar wel kon je kiezen uit wel zeven verschillende quiltbladen! En toen zag ik dit staan:


Ik had hem al eens op Stefanie's blog zien staan en wat kan ik beter als herinnering aan mijn bezoek aan Zeeland meenemen dan een Zeeuwse knop bakblik? Ik ga een dezer dagen proberen er een lekkere chocolade cake in te bakken, het recept zit erbij! Bij het naar buiten gaan viel de zon op "De Lange Jan" en al kon ik niet al te veel lopen, daar moest ik toch wel even een foto van maken, we liepen daarna weer terug naar de auto en zagen deze twee "Zeeuwse" jurken in een etalage van een kapper staan, kijk eens hoe origineel!

 De eerste is gemaakt van mosselschelpen en de tweede van platte oesterschelpen!

Helaas was het daarna weer tijd om Stefanie thuis te brengen, waar ik nog even kennis maakte met haar DH en daarna werd het echt de hoogste tijd om richting huis te gaan, ik werd door Stefanie en echtgenoot uitgezwaaid en na een vermoeiende tocht (lange file op A15) kwam ik twee uur later weer thuis. 
Vandaag ga ik verder aan de kerstruil en naar ik hoop ook weer wat verder aan mijn Log Cabin, ik heb dus echt genoeg te doen en andere steekjes moeten even wachten tot ik daar weer tijd voor heb!
Fijne dag!