donderdag 5 december 2013

En terwijl de storm voorraast...


Photographer: Rijkswaterstaat

En in Engeland en Schotland al levens te betreuren zijn en velen terugdenken aan die storm van zestig jaar terug die grote delen van Zuid-West Nederland overstroomde, hopen wij dat ons Deltaplan ons zal beschermen en wij onze pakjesavond kunnen vieren en kunnen nagenieten van gedichten en surprises! Maar ook dit bericht op nu.nl:

Ongeveer honderd mensen gaan de dijken in Zeeland controleren. Het waterschap Scheldestromen zet de medewerkers in vanwege de verwachte waterstand van 3,70 meter boven NAP bij Vlissingen. (ANP)

Bij  veel ouderen zal de nachtrust ver te zoeken zijn en  daarom  denk ik vooral aan hen die gespannen afwachten wat de storm deze keer zal brengen.

Maar het aloude Sint lied : Hoort de wind waait door de bomen, is nu wel heel duidelijk van kracht!
Ik wens jullie allemaal een behouden nacht!

Zij, ik en Coco!

Gisteren samen met Rennie naar het Gemeentemuseum in Den Haag geweest, wat een heerlijke ervaring was de tentoonstelling over het leven en de creaties van Coco Chanel :en haar opvolger Karl Lagerfeld!Natuurlijk begonnen we bij haar creaties en dan niet alleen de kleding die zij ontwierp, maar ook de schitterende sieraden:


Natuurlijk het klassieke pakje:


In zowel winterse als zomerse uitvoering:


De vele beroemdheden die haar kleding droegen zoals: Jackie Kennedy, Prinses Gracia en
ex- Koningin Paola van België:


Romy Schneider:


Natuurlijk kon ook het "simpele"zwarte jurkje niet ontbreken!


De creaties van Karl Lagerfeld doen nog steeds eer aan het logo CC en duidelijk is het veranderde tijdsbeeld in de mode zichtbaar:


Zowel in het gebruik van andere stoffen als van de snit.


Hierboven het klassieke en hieronder de creatie van nu:


Oh ja en dan mocht je ook nog even een foto maken in de speciaal opgestelde studio en jezelf uitdossen in één van de twee jasjes die daarvoor klaar lagen!


En dan nog even een te gekke foto van Rennie en het silhouet van Coco dat daar op een raam zichtbaar is, maar helemaal te gek is het gave shirt dat Rennie draagt met de opdruk: Coco Who!


Nu Chanel natuurlijk!! Echt de moeite waard om een bezoek te brengen aan zowel deze speciale tentoonstelling als aan de rest van het museum, maar daar laat ik morgen nog wel meer van zien!

Fijne dag en voor allen die de Goedheiligman op bezoek krijgen: Fijne pakjesavond!