zondag 18 augustus 2013

Goedemorgen!

Zo  het is weer zondag en ik heb nog een heerlijke dag voor de boeg! DP is gisteravond al vroeg naar bed gegaan, de vele uren werken van de afgelopen week eisen nu wel hun tol, maar we hebben een heel gezellige zaterdag gehad! Samen in de tuin gezeten, DD en ik zetten steekjes of lazen een boek, terwijl DP bezig was met karweitjes in de tuin. ´s Middags samen naar het tuincentrum om planten te kopen voor in de vijver en ook om de plantenbakken weer van wat nieuwe planten te voorzien:


Ierse heide en ook "gewone" Hollandse dopheide en Hedera maken er weer een gezellig bak van.

Al met al een dag van puur genieten!

Wil je weten welke steekjes ik zette? Wel ik werkte aan deze peer en zowaar hij is af! Het leuke is dat ik deze al eerder maakte en deze is nu in Australië bij haar, ook een fervent peer verzamelaar!!


Twee peren, zelfde patroon maar toch heel verschillend resultaat!Ik vind het iedere keer weer leuk om zelf te bepalen met welke kleuren ik ga werken en dat geeft iedere keer een ander resultaat, maar ben er ook nu weer heel blij mee.

Er werd gevraagd wat ik met de peren ga doen, wel ik heb een metalen boompje waar in de winter de sneeuwmannen aan hangen en dat wordt dus binnenkort een perenboom! Maar voor het zover is moet ik er nog een stuk of zeven borduren en de drie die ik deze week maakte in elkaar zetten en deze twee:


moeten nog steeds worden afgewerkt met een mooi kantje. Hier gebruikte ik een lintje om ze op te hangen, maar ik wil er ook nog blaadjes aan gaan maken, ik denk zelf aan gehaakte blaadjes, maar eens gaan puzzelen hoe ik die het beste kan maken.

Fijne dag!