donderdag 1 maart 2012

Help en Hoera!!

Gekke titel staat er boven dit logje, maar soms wil ik wel help gillen als ik op mijn kamertje ben, waarom nu kijk maar eens mee, ik slib echt helemaal dicht!!Op mijn tafel liggen de laatste blokken van de Ragtime aan de rechterkant en links op een dienblad liggen de onderdelen van de Amish pop en de kleding die al af is en de lapjes om de jurk en de muts te maken, heb er nog even geen tijd voor! Daarnaast mijn naaidoos en erboven hangen mijn harten, links mijn prikbord. Daar staat ook mijn Ome Jan klaar om gebruikt te worden! Eronder twee verrijdbare ladekastjes die vol zitten met stofjes en patronen.


Dit is dan mijn andere werkblad, waar het momenteel gewoon moeilijk is om het blad te zien zoveel staat erop! Links twee dozen met daarin projectjes en daarop een dienblad vol met speldenkussentjes en naaldenetuitjes! Ook het Singertje heeft daar een plekje en een aantal van mijn dozen en de kleine beertjes, ook wat poppen zitten er en deze moeten nog worden opgeborgen tot volgende winter. Rechts de grote lichtbak die DP voor mij maakte. Aan de stoel hangt een tas met ook weer wat borduurprojectjes erin! Naast het kastje dat vol ligt met quiltbladen staan twee tassen met daarin lapjes voor nieuwe projecten en daarnaast (waar het beertje zit) staat een grote mand die vol zit met Ufo's en daarop staat een mandje met mijn Farmers Wife en de stofjes die daarvoor nodig zijn!


Dan zien jullie ook het oude Singertje staan, dat op mooi weer wacht om te worden afgelakt en daarnaast de hometrainer waarop ik nu weer iedere dag een poosje probeer te fietsen! Daarboven planken, met quilt- en handwerkboeken, dozen vol lapjes en mappen vol siggies en dan komt mijn oude bed, nu logeerbed in zicht, waarop de blokken van de Waterloo liggen te wachten op de mandjes die erop moeten komen en ook een top die nog gedubbeld moet worden, maar waar ik nu net de tussenvoering van gepikt heb voor mijn Ragtime!


Over het voeteneinde hangt de Log Cabin, die op de laatste stiksels wacht, maar dan moet mijn arm eerst  beter zijn! Dan een heel oude rookstoel (nog van DP zijn opa) en daar hangt ook mijn sterrenquiltje, dan zie je links nog net de dekenkist met mijn oude pop en de beren zitten ook in het hoekje daar, rechts mijn toilettafel en dan mijn lapjeskast, daarvoor staat mijn strijkplank met daarop de Ragtime in wording! Zien jullie wel dat ik dicht slib? Ik zal gewoon een lading affo's moeten maken, dan komt er wel weer wat ruimte!

Maar dan nu mijn Hoera!!Hij is namelijk af!! Ja mijn Ragtime, Schotse ruiten, Tartan quilt is af!! Gisteren ondanks mijn twee gekneusde vingers de laatste banen genaaid en daarna de tweede helft ook geknipt en aan deel een gezet!
Toen eerst buiten uitgeschud en daarna op het korte wasprogramma in de machine gestopt en daarna in de droger! En zo is hij de achterkant geworden:


Sorry mar het was al over tienen voor ik hem uit de droger haalde en met de flits sloegen de kleuren helemaal weg, dus vandaar een wat donkere foto!
Ja ik wilde hem persé in februari af hebben en dat is dus gelukt! Nu wil ik proberen door iedere dag een korte poos eraan te werken de Log Cabin in Maart af te krijgen. Of dat gaat lukken weet ik niet, maar het is wel mijn doel voor deze maand! Zo en nu ga ik aan de slag, mijn hele huis zit onder de draadjes en daar DD dit weekend komt moet ik ook zorgen dat het logeerbed vrij is van lapjes en dozen, dus ik moet echt de boel gaan opruimen! Ook vandaag verder met de borduursteekjes, daar kwam gisteren niets meer van, maar met een quilt helemaal af, was mijn dag toch goed! Fijne dag!