zondag 29 juni 2014

Randjes, randjes en nog véél meer randjes!

Zoveel randjes en zoveel verschillende kleuren, meiden (en mannen) wat was het genieten op de randjesdag in Vaassen! Gistermiddag om 1 uur stapte ik binnen en de zaal van de speeltuinvereniging was al aardig vol en na mij kwamen er nog heel wat dames binnen en het was lekker druk, niet alleen bij de tafels waar koopwaar stond uitgestald maar ook gezellig druk bij alle tafels! Sommige dames kwamen helemaal met een taxi, anderen waren sportief en kwamen op de fiets maar de meesten waren toch wel met de auto naar Vaassen gereden. Nu had ik beloofd dat ik zou proberen veel foto's te maken en ik heb dan ook een rondje door de zaal gemaakt en zo'n beetje bij alle tafels wat op de korrel genomen, dus hier komen ze:


Hoi Noa, wat ben jij druk bezig!


Volgende tafel, wat moet dit worden? Oh kijk nou toch eens, deze mevrouw maakt de randjes nog een keer en wel op jute, dan een tas van AH erbij en die wordt ermee bekleed en je hebt een schitterende randjestas!


Echt een te gek idee! Misschien ....

En dan al die randjes in verschillende kleuren en op allerlei manieren wordt er gezocht naar eigen inbreng, die borduurt een stukje dwars, dan weer een ander patroontje tussendoor, ik bleef kijken!


Dan ligt daar plots een heel ander pronkstuk op een tafel, prachtig geborduurd en opengewerkt in verschillende technieken, de oh's en ah's zijn niet van de lucht, schitterend!


Niet alleen prachtige randjes, maar ook allerlei mooie etui's, mappen en tassen om het borduurwerk in mee te nemen werden geshowd, vaak zo prachtig en origineel!


Er wordt druk geneusd bij het winkeltje van Simone en de Soede ideetjes gaan grif over de toonbank!


Niet alleen borduurspulletjes, maar ook lapjes en garen vinden gretig aftrek, maar de borduurspulletjes hadden toch wel de overhand!
En natuurlijk had Simone allerlei van haar creaties opgehangen, nu als je daar nog geen zin om te borduren van krijgt, dan weet ik het ook niet meer, zoveel leuks! Gelukkig had Simone een hele lading printjes gemaakt van de randjes van vandaag en dus kon iedereen daar mee aan de slag!


Zoveel leuks, wat te denken van dat speelgoed deegrollertje! Voor een paar euro te koop bij de Hema, borduurtje erom en je hebt een beeldschoon cadeautje, gaaf idee toch!


Natuurlijk werd er ook heel wat afgekletst en vergeleken en dat alles met drinken en allerlei lekkers!


Vooruit nog wat randjes, kijk eens naar de bijzondere kleurkeuze!
 Maar er werd ook druk doorgewerkt hoor, menigeen had haar lap, garen en speciale brilletje bij zich!
 

Zo nu en dan zie je iets origineels zoals deze tas, geborduurd en gemaakt door de mevrouw die naast mij zat en niet alleen deze tas, ook deze map:


Zo handig! Onder de rits hiervoor aan  zit een met vilt gevoerde ruimte voor haar bril en met die linten legt ze haar borduurwerk vast en natuurlijk ook hier de vlindertjes!


Zelf zette ik ook heel wat steekjes en later bij nichtje thuis de laatste rij erbij en ik ben dus weer klaar voor deze week!

Nu denken jullie misschien alleen aan randjes en ander borduurwerk bij Soed Idee, maar ze heeft ondertussen ook een hele leuke serie quilts ontworpen en die hingen er ook, kijk maar:

Zo dit was de laatste foto van een heel geslaagde randjesmiddag, jullie snappen het zeker wel ik heb mij weer prima vermaakt en genoten van alle gezellige meiden en van de verwennerij van Simone, ik hoop een volgende keer weer eens mee te kunnen doen!

Fijne dag!