donderdag 2 februari 2012

Stil zitten/liggen...

Nu dat is het lastigste van ziek zijn, ik kan heel moeilijk niets doen en al kan ik wel de laptop meenemen naar bed, maar dan ben ik bang dat die op de grond beland als ik weer eens in slaap kachel! 's Morgens gaat het nog wel, wat pilletjes en ik ben een paar uur bijna mens, 's middags komt de man met de houten hamer en hup ik ben weer in dromenland en zak weg, het hoofd begint te bonken, de temperatuur loopt op en tussen koude rillingen en uitbrekend zweet door zie ik de wereld aan voor komijnekaas!
Waar ik naar toe ga met dit verhaal? Wel een anderhalf jaar geleden maakte ik deze ragtime quilt:


En hoewel het een heerlijk warme quilt is, hij is helaas tekort om onder weg te kruipen en dus pakte ik DP zijn quilt maar weer. Maar boven ligt hele gave flanel die ik onlangs in de USA kocht en vanmorgen ben ik die lapjes gaan strijken en heb er al een paar gesneden, het wordt weer een ragtime quilt, maar daarvoor had ik niet genoeg Amerikaanse stof, dus kocht ik onlangs in Naaldwijk er ook nog een stapel ruiten bij, die worden straks aan de onderkant gebruikt, nu heb ik dus wel genoeg voor een echte grote eigen quilt waar ik straks helemaal onder weg kan kruipen!


Rechts de al gesneden USA lapjes, links die ik nog moet snijden, allemaal echte Schotse ruiten, in het midden de donkere ruiten die straks aan de onderkant komen. Helaas niet genoeg energie om achter elkaar door te snijden, maar dat komt nog wel maar weten jullie wat het fijnste was? Door het stomen van het strijkijzer kreeg ik weer even lucht! Zo toch wat gedaan, al was het niet veel! Ik kruip zo weer even terug in bed en laat de boel de boel, lekker nog een paar uur slapen dat bevalt mij prima! Iedereen bedankt voor de goede wensen, ik hoop dat ik er snel weer bovenop ben! Fijne dag!