donderdag 15 maart 2012

Hier wordt je even stil van..

Vaders, moeders, broertjes en zusjes Opa's en Oma's, alle andere familieleden, al hun vriendjes en vriendinnetjes, buurtjes en kennissen, zoveel verdriet door het vreselijke ongeval in Zwitserland!
Mijn medeleven voor allen in België en Nederland die dit enorme verlies hebben geleden!


Zou hier een quiltster wonen?

Gistermorgen om tien uur belde ik aan bij Corrie, stapte in de lift en ging naar zes hoog, liep linksaf en WOW!! Wat een geweldige entree:


Dus de vraag is meteen hier mee beantwoord, hier woont een echte quiltster! Ze wachtte mij al op en voor we aan de koffie gingen, bewonderde ik eerst een hele stapel quilts die zij had klaargelegd en daar heb ik toen deze foto's van gemaakt:

 

Hier links een bargello, rechts een mooi bloemenkrans, linksonder een enige adventsquilt en wat te denken van de vlinder hier recht onder!
  

Zijn ze niet fantastisch allemaal en dan moeten jullie wel weten dat ze pas vier jaar bezig is! Links zie je haar net met haar hoofd boven een schattige quilt uitkomen!

Ze is echt voor geen kleintje vervaard, allerlei verschillende modellen en technieken komen aan mijn bewonderend oog voorbij!

 Haar vingerhoedjes  zijn veel groter dan andere die ik tot nu toe zag en de leuke quilt hiernaast heeft een meer mosterd gele omlijsting , maar ondanks drie pogingen kreeg ik hem niet beter op de foto!
Ik heb echt niet alles gefotografeerd hoor, er lagen twee enige quiltje op haar bed, maar deze wil ik jullie ook nog even laten zien:Hier dan toch een foto van de trotse maakster van al dit moois! Dit was een van haar allereerste creaties, hij is een duidelijk voorbeeld van haar lievelingskleur donkerrood! Nu jullie weten al dat dat ook een van mijn favoriete kleuren is, dus je snapt het al, dit vind ik echt een plaatje!!Vooruit nog eentje dan, deze is gemaakt van een Jelly roll en is zo mooi gemaakt, je weet wel perfecte puntjes! Heb ik jullie alle moois laten zien wat er te zien was? Wel nee, ik heb vergeten een foto te maken van haar verzameling Singertjes, van een heel oude van haar Oma, een oudje van haar Moeder, natuurlijk staat er ook zo'n prachtige Featherweight en daarnaast de allernieuwste Singer 160 het Jubileum model! Aan de wand hingen schitterende borduurwerken: 

 
Op het eerste gezicht dacht ik dat het foto's waren, maar het bleken dus prachtige borduursels te zijn, zo mooi! Het was vanwege de licht inval moeilijk om ze goed op de foto te krijgen, maar hier zien jullie er dus twee van de drie! Deze heeft ze niet zelf gemaakt, maar ik vond ze zo bijzonder dat ik ze toch aan jullie wilde laten zien! Zo nu ga ik snel stoppen, zo meteen naar de specialist voor de uitslagen van alle onderzoeken van de afgelopen weken, maar eerst nog even een foto maken! En dan vanmiddag weer wat steekjes! Fijne dag!