zaterdag 24 juni 2017

Heerlijk weg geweest!

Ja samen met de meiden naar Limburg voor een midweek handwerken en shoppen! Maandag naar Valkenburg gereden naar het Landal park op de Cauberg, eerst Ria, daarna Bep en als laatste Anja opgepikt en toen met volle bak naar het zuiden! Nu we hadden wel een weekje uitgezocht! Het is geen dag onder de 32 graden geweest! Maar met de gordijnen gesloten was het overdag wel te doen in het huisje en 's avonds naar buiten en zitten onder de parasol!

Bij aankomst kregen we van Anja een schort en pannenlappen voor onze kookbeurt en natuurlijk konden deze niet even gewoon worden geshowd:


Pannenlappen als oorbellen!


Ria maakte er ook foto's van, maar deze en die van Anja en Bep moet ik dus nog binnen krijgen!

En natuurlijk werd er gehandwerkt ondanks de hitte en HOERA mijn Engelenlap kwam af!:


Sommige (ik noem geen namen LOL!) hadden problemen met opgang komen en steekjes te gaan zetten en zochten dus een koel hoekje op:


Maar al met al werd er heus nog hard gewerkt en we gingen ook op tournee! De eerste quiltwinkel was Hillenberg, waar we heel vriendelijk werden ontvangen en allemaal met buit weer naar buiten kwamen (foto's volgen nog!) Later in de week volgenden Brunssum en als laatste Beek bij Marij en daar maakte ik deze foto's van de schitterende creaties (of delen van creaties) die daar aan de wand hingen:
Zoals het eerste deel van de Quiltmania quilt in blauwe tonen op Japanse stof:


Of deze schitterende sterrenquilt ook in Japanse stoffen, gemaakt met haar stempelset:

Maar ook die leuke huizenquilt! Natuurlijk kwamen wij weer met buit naar buiten en al was het niet veel we waren allemaal heel tevreden met onze shopping!

De laatste avond was het de beurt aan Bep om te koken, maar deze had besloten dat we uit eten gingen, maar ja het was haar beurt en dus moest zij haar schort voor en zo liepen we dus naar het restaurant:


Onderweg vonden de dames dat ze nu wel een ritje in de trein hadden verdient en dus:


Klommen ze erin en mocht ik foto's maken! LOL!

Nu en toen was het smullen van de maaltijd van kokkin "Bep"!!


Die zat daar met haar schort voor en de andere mensen op het terras keken naar die vier vrouwen die van de ene lachbui in de andere vervielen en zaten te smullen van vier verschillende maar heerlijke maaltijden! En toen kwamen de toetjes:


En soms wil je gewoon het onderste uit de kan hè Anja!!


We hebben echt heerlijk genoten van een perfecte maaltijd van kokkin Bep!

Dat was het dan voor nu wat betreft ons mid-weekje uit!

Maar mijn DH vertelde mij dat het in huis een puinhoop was, nu dacht ik dat hij mij plaagde, maar toen ik binnenkwam:


Dat viel tegen, maar..... wat een heerlijke verrassing wachtte mij! De rechte kast waar mijn servies etc. in stond was omgebouwd tot hoekkast en dat was een heel grote wens van mij en dat heeft hij gedaan tijdens die bloedhete dagen!


En geloof mij maar een oude, antieke kast ombouwen waarvan het hout aangetast was, was echt geen makkie en nam veel meer tijd in dan hij had verwacht! Deze foto is gemaakt toen hij bezig was met het afwerken gisteravond en dus nog niet helemaal af! 

Ik ga vandaag dus eerst alles afwassen en heb het zilver al gepoetst, zodat ik straks een glimmend schone en geweldig gave hoekkast heb!

Fijne dag!