maandag 26 maart 2012

Meubeltjes!

Gisteren maar weinig steekjes gezet, lekker een luie zondag gehad en naar de autoraces gekeken, wat gelezen en toen besloot ik mijn schatkistje maar weer eens open te doen en te kijken wat er allemaal aan meubeltjes voor mijn poppenhuis in zitten!


Nee het zijn ze echt niet allemaal hoor, maar wel alles wat ik al voor de zitkamer, badkamer en de keuken heb aangeschaft. Hier zien jullie de haard, het bankje en de stoelen, de salontafel en het dressoir en de glazenkast, allemaal bestemd voor de zitkamer:


Ook zien jullie vooraan wat lijsten liggen waar later schilderijtjes in moeten komen. Weet nog niet of ik alles zo laat of dat ik nog wat ga veranderen aan deze meubeltjes, denk het wel maar dat zien jullie t.z.t. dan wel!

Hiernaast zien jullie al wat van de spulletjes die ik kocht voor de keuken, ook dat is niet alles er ligt boven op de hobbykamer ook nog het een en ander in een doos! Vooral veel koperen spulletjes heb ik gekocht, dit naar het voorbeeld van de keuken van het museum Mr.Simon van Gijn in Dordrecht waar aan de keukenmuur heel veel koper hangt. Niet alleen pannen hangen daar maar ook beddenpannen en olielampjes, de maatbekers komen straks op de schoorsteenmantel boven het grote fornuis te staan! Een oliepitje met daarop een koperen ketel, een ouderwetse koffiemolen en een rieten mandje met eieren liggen aan de rechter kant.

En op de laatste foto zien jullie wat spulletjes die in de badkamer en het toilet zullen komen. In het museum vind je een van de eerste wc's die in Dordrecht werden geplaatst met stromend water en die werd aangesloten op het riool.
Naast een ligbad, een kastje voor het linnengoed en een baddoeken rekje zie je ook een medicijnkastje met spiegeltje linksonder.

Het tafeltje rechtsboven komt op de kamer van de dienstmeid op de zolder en zal worden voorzien van een waskom en lampetkan en daaronder komt een po te staan met roosjes erop.

Binnenkort zal ik ook nieuwe foto's maken van de slaapkamers die ik al heb, zowel die voor het ouderlijk paar als de wieg voor de baby, maar ook het kamertje voor Oma is al voorzien van een mooi bed, nachtkastje en stoel en zelfs Oma is al aanwezig, maar zij behoeft nog wel wat kleding! Maar ik denk dat ik daar binnenkort ook aan ga beginnen, want voor haar bed wil ik graag nog een sprei haken.

Zo weet nog niet wat ik vandaag allemaal ga doen, hoop wel wat steekjes te zetten op de grote Log Cabin quilt met Ome Jan en dan vanmiddag lekker buiten in het zonnetje weer wat borduursteekjes te zetten!
Fijne dag!