woensdag 5 september 2012

We hoefden niet te zingen!!


Van Lang zal ze leven, want met het behalen van haar 94ste levensjaar voldoet zij al lang aan deze wens en dus hebben we gewoon met veel gezelligheid haar verjaardag gevierd!
Ik was al vroeg present na eerst een doos gebak te hebben gehaald, maar haar persoonlijke hulp was mij al voor geweest en Mams was dus al gewassen en aangekleed toen ik er kwam en ze had zelfs al cadeautjes van deze lieve mevrouw gekregen, zij komt Mams twee keer per week wassen en helpen bij het aankleden en dan drinken ze samen koffie, dus die twee kunnen het heel goed met elkaar vinden!

Ik heb jullie al wel eens creaties van Mams laten zien en vooral haar frivolité werkjes zijn echt prachtig om te zien, maar ook breidde zij menig kralen beursje en maakte prachtige kettingen, maar helaas zijn haar ogen nu zoveel minder geworden dat dat er niet meer inzit en daarom vroeg ze nu iets veel makkelijkers en dus bracht ik naast een wollen sjaal en een pot met cyclaampjes, twee grote bollen katoenen garen XXL mee en haaknaald nr.10! Er zit genoeg op om een tas of een leuke kussenhoes te maken! Verder kreeg ze een hele lading bloemen, planten en lekker geurend badschuim en zakdoekjes.

Op de foto ziet haar trui er lichter uit dan hij in werkelijkheid is, hij is echt bijna bordeaux rood en al was het vermoeiend ze heeft genoten van een dag vol gezellige visite en een gezamenlijk etentje met DP, mijn broer en schoonzusje en mij en dat was wat mij betreft een prima einde van een lange dag van koffiezetten en gebak ronddelen, dus na de afwas nam ik afscheid al waren op dat moment nog twee broers, een nichtje en mijn schoonzusje aanwezig, maar die zullen de boel wel netjes achterlaten hoor!

Ik heb net even de foto's doorgestuurd naar mijn broer in Zweden en ook naar mijn broers hier in Nederland, want ik vind dat ze geweldig leuk op de foto's staat en het is belangrijk dat we recente foto's van haar hebben, want op deze leeftijd is ze toch wel erg kwetsbaar.

Maar ik wil jullie allemaal nog bedanken voor de vele lieve groeten en felicitaties, volgende keer neem ik mijn tablet mee naar haar en zal haar ze allemaal laten lezen!

Zo en nu ga ik als de gesmeerde bliksem aan de slag, want straks ga ik naar de Karperhoeve voor mijn eerste les in Hardanger borduren en dus moet de boel wel aan kant zijn voor ik ga!

Fijne dag.

P.S. Het sleutelpatroon is van Shakespeare's Peddler en heet Antique Locks and Keys.