zaterdag 3 augustus 2013

Nog maar even!

Nog maar even en dan zal mijn ouderlijk huis worden leeg geruimd, het bericht is binnen: Er is een kamer voor Mams in het door haar uitgekozen bejaardenhuis! Gisteren ging ik naar haar toe om gezellig koffie te drinken en samen de lunch te gebruiken nadat ik naar de tandarts was geweest (moet nog een keer terug!).
Ik had mijn fototoestel meegenomen omdat ik een fotoboek wil maken van het huis voor Mam om later nog eens terug te kunnen kijken en de vorige keer heb ik de voorkant niet gefotografeerd omdat het regende en gisteren lag het te blakeren in de zon:Waarschijnlijk de laatste keer dat zij en ik kunnen genieten van de bloemen in de tuin (het onkruid even niet meegerekend!), vooral de schitterende Hortensia in de voortuin is ons beider favoriet! Ik denk dat als zijzelf verhuisd is, ik er een paar mooie boeketten afknip!

Zelf zat ze lekker op haar gemak op de bank, de lamellen dicht zodat het lekker koel was in huis, maar toch zo warm dat zij nu eens geen koude handen had!

DP kwam 's middag ook naar haar toe, hij ging het onkruid in de achtertuin te lijf met speciaal ecologisch verantwoord gif, doordat er nu vrijwel niemand meer loopt groeit het tussen de stenen uit.

Ik had mijn pop meegenomen, die had ik die morgen tijdens onze Tildaclub deze keer bij Henny thuis af gemaakt, ze houdt nu een hartjesslinger vast en ook haar vleugels zitten (provisorisch) vast. Nu alleen nog een draadje maken om haar op te kunnen hangen!


De komende weken zullen heel drukke worden, eerst maandag de nieuwe kamer gaan bekijken met Mams en een van mijn broers, dan Mams spullen overbrengen, kleding uitzoeken en labelen en dan het huis verder uitruimen en dat wordt echt een enorme klus, want Mams was een echte verzamelaar en dus is het een overvol huis na 57 jaar! Maar gelukkig heb ik nog meer broers en al zijn ze bijna zestig of al ver in de zestig, als we allemaal een steentje bijdragen zal het toch redelijk snel geklaard zijn.
Voor mij betekent het dat ik mijn energie goed zal moeten verdelen en dus misschien niet elke dag een logje kan schrijven, maar jullie zullen dat vast wel begrijpen!

Fijne dag!