zaterdag 19 mei 2012

Toch quilts!

Nee niet van mij maar wel van de dames van de Tilda groep die druk zijn met hun creaties! Hier zien jullie de prachtige top (helaas niet helemaal) van de BOM van vorig jaar van Cora's Cottage gemaakt door Henny:


Zodra hij is gequilt zal ik proberen een foto te maken waar hij helemaal op staat, maar is het geen geweldige top! Zij is de eerste van de maaksters die de top af heeft! Maar dat was niet de enige prachtige quilt die wij konden bewonderen als is deze nog niet af, maar daar Ria werkt quilt as you go, zijn de prachtige blokken van de Dear Jane al wel doorgepit en kijk eens wat een schitterend resultaat tot nu toe:


Zij gebruikt allerlei verschillende achtergrond stofjes en steeds dezelfde stof voor de applicaties en zo nu en dan precies andersom en ja ook deze is net als die van Henny helemaal met de hand gemaakt! Er moeten nog een paar banen aan komen en dan worden er alleen aan de zijkanten punten aangemaakt omdat hij op hun bed moet komen en dat heeft een hoofd en voetenbord dus vandaar. Ze gaat trouwens weer als een trein onze Ria!

Gisteren ging ook Corrie gezellig mee naar de bee en hier staat ze even bij Ria te kijken hoe dat quilt as you go in zijn werk gaat!

We gingen op tijd weer weg, want Corrie kreeg die middag visite en moest dus echt op tijd zijn voor dat deze zou komen en ik zou als verrassing ook even binnen komen vallen, want een van de quiltsters die zou komen was Rennie zij was betrokken bij de organisatie van de Bloggersbee afgelopen januari in Katwijk! Zo leuk haar gezicht te zien toen ze mij zag binnenkomen! Corrie en Rennie kennen elkaar van een quiltcursus bij de dames in Naaldwijk! Ook een van de andere aanwezige dames was met deze quilt bezig, ook die wordt  prachtig!
  

Helaas moest ik de prikkende dames weer snel verlaten om een boodschap te gaan doen voor DP, MADEN!! Getsie, ik ben wat blij dat hij er vandaag mee is gaan vissen en niet ik, ze stonden  gelukkig in de koelkast in het tuinhuis waar alleen bier in wordt bewaard!!
Maar al zette ik zelf dus geen steek, ik heb toch van heel wat mooie steekjes kunnen genieten!
Fijne dag!