vrijdag 12 april 2013

Soms is het handig om dingen op te nemen...

want ja je kunt van het manvolk hier in huis niet verwachten dat ze naar de Great Brittisch Sewing Bee gaan zitten kijken, maar ik vind dat echt een geweldig programma en kijk er met heel veel plezier naar en ook moet ik vreselijk lachen! Ja sorry hoor, maar vrouwen van mijn generatie hebben vaak al zoveel genaaid en als je van sommige zogenaamd "beste" thuisnaai(st)ers van Groot Brittannië het geklungel ziet dan is het soms echt om te lachen!
Hier zijn de deelnemers:


De dame in de lichtblauwe jurk en de man met de baard in het midden zijn de juryleden en de dame daartussen is de presentatrice. Helaas zijn de eerste twee al naar huis gestuurd, de man linksachter met de baard die schitterende middeleeuwse kledij maakt en totaal geen kaas had gegeten van het inzetten van een rits en de dame tweede van links die helaas nog geen enkel kledingstuk binnen de tijd af had of goed passend kreeg! De oudere dame helemaal rechts haalde tot nu toe wat mij betreft de beste score en ook het mannelijke jurylid is het daar mee eens, hij is kleermaker op Saville Row, waar de elite van Engeland hun kleding laat maken. Maar als je ook eens wilt lachen en het gestuntel van sommige van de deelnemers wil zien, kijk dan zaterdagmiddag om half zes naar BBC II en geniet, maar er worden ook goede tips gegeven vooral door de kleermaker, daar kan ik ook nog wat van leren!

Ik ben gisteren weer verder gegaan met mijn tas en ook de bloesem is nu klaar en er kwamen ook nog wat blaadjes bij aan de takken, dus op de sneeuw na heb ik alle seizoenen nu wel bij elkaar!


Zo nu kan ik de tas in elkaar gaan naaien, niet dat de voorkant helemaal af is hoor, er moeten nog wat dingen bijkomen, zoals een bij die boven bij de bloemetjes vliegt, een lieveheerbeestje dat bij de besjes zich vermaakt, de deurknop en de bel en ja op dat heuveltje wil ik graag een hond hebben en niet een kat zoals ik op het voorbeeld zag, dus daar moet ik nog naar op zoek, misschien vind ik die vandaag bij Cora als ik daar ben voor de bee, maar anders misschien in Veldhoven volgende maand!

Fijne dag!