maandag 17 oktober 2011

Vijfhuizen!

Zaterdag samen met mijn vriendin naar Vijfhuizen gegaan, naar de Expohal. Gelukkig was het al een paar dagen droog en hoefden we niet door de blubber te ploegen zoals in februari bij de hal. De voorhal was koud, maar zodra we de tentoonstellingsruimte binnen gingen was het aangenaam warm en dus konden wij aan onze speurtocht naar onze favoriete winkeltjes en en leuke spulletjes beginnen!

 De eerste waar ik mijn portemonnee voor opende was Jookies, ik had op Joke haar blog al gezegd dat ik het boek van Marie Suarez graag wilde hebben en later zag ik ook bij haar deze geinige houten klos touw met schaartje (natuurlijk met schaartje!!LOL), deze heb ik meegenomen voor DP, altijd handig voor het opbinden van het oud papier!Was dat mijn hele buit? Nee ik vond ook deze lap donker flanel, die ik wilde gebruiken voor een lopertje, deze sufferd dacht namelijk dat het wollen stof was, maar goed zal wel zien wat het gaat worden! Verder vond ik nog een lapje fijne borduurstof, maar daar valt niet veel aan te zien hoor, dat komt wel als het wordt bewerkt!

 Mijn laatste aankoop was dit leuke panel dat ik bij Cora kocht. Ik vind de kleuren zo mooi! Weet nog niet hoe ik het ga verwerken hoor, waarschijnlijk in meerdere delen!
Ja en natuurlijk keek ik ook rond bij de tentoongestelde quilts, ik maakte een aantal foto's, maar niet van al de artquilts, ook al waren ze best mooi om te zien, het is nu eenmaal niet mijn ding!
Maar hier wat dingen die ik wel heel mooi vond, ook wat borduurwerken die er hingen en waarvan je het patroon of pakket kon kopen.
Zomaar ergens in de hal dit gezellige hoekje!

In het midden van de hal waren wat dames bezig met een quilt en
 met stitchen en die kregen dus echt genoeg belangstelling!


 Hier zien jullie de rozenquilt die mijn aandacht trok!

En hier de stitcherietjes die al af waren en waren verwerkt in quilts
en andere gebruiksvoorwerpen.

Deze trokken wel mijn aandacht, maar meer vanwege het kleurgebruik,
dat sprak mij wel aan.

Vooruit dan nog een paar, je moet de foto even uitvergroten voor de details!

Deze en onderstaande quilts waren van de winkeltjes.


Deze merklap was ook van een winkel en hing daar zo mooi te hangen,
ik was er meteen weg van, maar ja ik heb andere plannen!

Stoplap van dezelfde winkel, om je vingers bij af te likken!

Deze lappen hingen in de shop zelf en ook die waren prachtig geborduurd,
watertandend ben ik doorgelopen op zoek naar de Borduurbijbel,
 maar daarvoor niet geslaagd, dus heb hem nu toch maar in Frankrijk besteld!
Jullie hebben het zeker wel in de gaten, ik had weer een fantastische dag en al was ik al vroeg uitgeteld, mijn vriendin is naast quiltster ook bezig met scrappen, die kon nog uren shoppen! Dus ik zat of bij Cora in de stand of bij de koffiebar lekker in mijn boek te neuzen! Zo dat was het voor nu, ik ga beginnen aan het uithalen van 3600 steekjes, ja inderdaad en het zijn hele kleintjes en de stof mag niet beschadigen! Hellllluppp!! Maar ik wens jullie een fijne en creatieve dag!