donderdag 11 oktober 2012

Donderdagse steekjes!

Gisteren niet veel tijd gehad overdag om steekjes te zetten, boodschappen, fysio en het huishouden slokten de meeste tijd op, maar gelukkig kon ik het 's avonds ruimschoots inhalen, want DP was weg naar een cursus en ik was dus alleen thuis en dan gaat het lekker! Kijk zover ben ik nu:


Ik ben nu bijna bij de rand van de tweede rij ramen, maar er moeten nog wel wat steekjes worden gezet tussen sommige stenen, maar dat kun je dus duidelijker zien als je de foto even aanklikt.
Het is echt weer zo'n gaaf patroon om te borduren en ook de garens werken heerlijk, dus als ik vandaag de boel glad heb en ook nog even naar mams ben geweest dan hoop ik toch tijd over te hebben voor wat steekjes!
Fijne dag!

Is het een tango?


Shall We Dance (1937)

Of is het een wals, geen idee want ik kan niet dansen, maar mijn steekjes wel! Een paar stapjes vooruit, een paar stapjes achteruit en zoals het gisteren ging soms meer dan wat steekjes achteruit! Het was echt ongelooflijk, het begon al met de steekjes van de avond daarvoor, deze kon ik voor een groot deel uithalen omdat er halverwege een fout zat en toen ik dat had herstelt ging ik nog een keer of drie goed de fout in en dat met een simpel steekjes patroon! Ik weet het, ik kan de schuld geven aan de buurvrouw die binnenkwam vallen, maar nee dat is niet eerlijk zij haalde mij maar één keer uit mijn concentratie, ik ben bang dat dit beestje zelf de schuldige is, ik wil gewoon te snel!

Maar gelukkig is het toch nog goed gekomen, ben stug doorgegaan en met dit resultaat. Al met al wordt het best een stuk kleiner dan ik had verwacht. Nu weet ik alleen niet of ik de rozige kleur van de bloem niet zal vervangen voor een iets meer sprekender kleur, ik heb nog een iets warmere rood/rozige tint en daar het maar drie kleine bloemenkopjes worden in totaal denk ik dat ik er nog rustig even over na kan denken en wachten op het totaalplaatje!
Zo vandaag een hoop te doen en ik weet niet of ik aan steekjes toekom, maar ik hoop van wel!
Fijne dag!