vrijdag 8 november 2013

Hout!!!

Ik zag vanmorgen opeens een berichtje opduiken op mijn Dashboard en wel van Lenna Green van The Stitching Cow en daar laat zij toch prachtig houten handwerk gereedschap zien! Werkelijk zo gaaf en dan zou ik willen dat Australië dicht naast de deur was en ik eens lekker binnen zou kunnen wippen en al dat hout aanraken en voelen, zo mooi en glad en glimmend! Ik ben namelijk gek op hout al van jongs af aan en dat kwam natuurlijk door mijn vader die veel met hout werkte en er schitterende dingen van maakte! Maar nu weer even over dat gereedschap, ik ben namelijk al een poosje bezig met verzamelen en heb al aardig wat leuke dingen op de kop getikt en heel vaak voor weinig! Dus kijk maar eens mee:


Dit houten naaldenkokertje bracht ik begin jaren tachtig uit London mee, het is gemaakt in Wales.


Hierboven nog een houten naaldenkokertje en dan dat gave vouwbeentje dat ik bij een ruil van een quiltvriendin uit Canada kreeg, door haar man zelf gemaakt!


En deze houten borduurring kreeg ik ergens in de jaren zeventig en ik quiltte er zelfs mijn eerst quilt op! Onlangs heeft DP de twee ontbrekende pootjes eronder gemaakt en nu staat hij weer prima!


En nu als laatste de ring die ik een poosje geleden in Groningen in een antiekzaakje vond! Ja ik heb ook nog een stuk of drie stoppaddestoelen maar die heb ik weer eens heel goed opgeborgen! Grijns! Ach die zien jullie wel een volgende keer! Nu ga ik snel mijn boeltje pakken en ik zal mijn fototoestel meenemen, want we hebben weer een gezellige bee vanochtend bij Ria!

Fijne dag!