maandag 21 juli 2014

Dagje gezellig samen uit!

Gisteren kwamen onze gasten na een nachtje slapen in hun hotel weer gezellig naar ons toe en na koffie op ons terras gingen we met zijn allen in de auto op weg, via een omrit door het Westland en langs de duinen ging het richting Den Haag. Daar was het simpel de borden volgen naar het Omniversum waar wij voor de film van twee uur kaartjes hadden besteld en nu het toch aardig bewolkt was een prima bestemming! Daar onze gasten nog nooit eerder een film op deze manier hadden gezien, bleek het een hele ervaring voor hun te zijn en we genoten dan ook samen van deze film:


Vooral het eerste deel bleek heel enerverend; een duikvlucht in een helikopter! En al was ik al meerdere keren daar ook voor mij was het weer een hele belevenis en ook het dochtertje van zeven was er helemaal van onder de indruk!

Na de film ging het richting Kijkduin:


En daar zaten al heel wat mensen te wachten op deze trappen om te genieten van een band van al wat oudere musici, maar wat swingde het de pan uit! Maar wij kregen geen tijd om daar neer te strijken, we werden meteen meegenomen naar de draaimolen en even laten zat Fajah in een doldraaiend ding en dat terwijl de molen ook nog eens draaide:Ze draaide als een dolle aan het wiel en de ton spinde in het rond en zelfs na drie rondjes sprong ze nog fris uit het apparaat!

Daarna gingen we richting strand, want er moesten schelpen worden geraapt en pootje worden gebaad en wat wilde ze al niet meer! Maar eerst waren er Fish and Chips! Waar we echt goed op moesten passen, want in een onbewaakt ogenblik griste een grote zeemeeuw gewoon een stuk vis van mijn bord! De mannen gingen daarna snel een terrasje opzoeken en Fajah en haar moeder en ik liepen over het zand en toen moest deze foto worden gemaakt:


Vlinderlicht danste zij over het zand en ik benijdde haar haar jeugdige lichtvoetigheid! Schelpen werden geraapt en gelukkig had ik nog een plastic zakje in mijn tas, dus die konden mee naar Limburg!


Op de terugweg reden we via Hoek van Holland, langs de Waterweg en de Maeslantkering :


Helaas was het bezoekerscentrum al gesloten, maar ze waren wel onder de indruk van dit grootse bouwwerk! Fajah had door alle indrukken en de zeelucht zo'n slaap gekregen dat ze even later op de achterbank in slaap viel tot vlak bij ons huis! Het liep al tegen zevenen en dus werd er afscheid genomen en zwaaide wij onze gasten uit die nog een rit van twee uur voor de boeg hadden! Het was een heel gezellig weekend!

Fijne dag!