maandag 9 november 2015

Een gezellig quiltweekend in België!

Wat heb ik genoten! Vrijdag naar Sinaai gereden (een klein dorp met een echt Belgisch kasseienpad!) , waar ik werd verwelkomd eerst door Marleen, de organisator van het weekend en daarna door de andere mij reeds bekende dames en ik kennis kon maken met mijn andere mede logees, zowel uit België als Nederland. Het was heerlijk om weer zoveel bekende gezichten te zien en ook de nieuwe gezichten te leren kennen en we werden verwend! Jeetje wat een verwennerij, heerlijk eten werd bereid door Marleen en Linda en ook Miet stak steeds een handje bij en er was altijd wel wat te snoepen! Nee natuurlijk is dit op de foto niet alles, er waren ook echt Belgische specialiteiten zoals sneeuwballen en wafels, de laatste werden op zondagmiddag bereidt door Mémé, oftewel Marleen haar moeder!


Maar het was niet alleen eten hoor er werd ook keihard gewerkt aan al die verschillende werkstukken:

 

 
Niet alleen met de machine hoor, er werd ook heel veel met de hand gewerkt:Zo verschenen er naast mij plots vosjes op het kleefbord en even verderop werd gewerkt aan schattige huisjes:
 
Nee ze zijn nog niet af, er moeten nog ramen komen en het dak en de schoorsteen zitten  er nog niet op en als finishing touche worden er ook nog bloemetjes op geborduurd, beeldschoon! De maakster had onderstaand etui bij zich, ook al zo mooi gemaakt!

De inhoud:

Als je dat ziet,wil je meteen beginnen te fröbelen en zelf ook zoiets moois maken! Naast haar zat een wat oudere dame die de mooiste applicaties maakte die ik ooit zag! Ieder steekje even groot en hier wat dingen van haar hand:Zij was nu bezig de driehoekjes met de hand aan de blokken te naaien, ik hoop dat zij volgend jaar de quilt aan ons kan laten zien!
Zo dat was het voor vandaag, morgen laat ik nog meer zien, zoals o.a. de Show & Tell en de verrassing van de zaterdagavond!

Fijne dag!