maandag 19 maart 2012

Gezellig uit!

Vrijdagmiddag vertrokken we naar de B&B van haar in Rijpwetering en al was het geen schitterend zonnig voorjaars zonnetje het was in ieder geval even een paar daagjes weg van de stress en de besognes van alle dag! Na een klein uurtje rijden (dit inclusief file!) kwamen we aan bij de schitterende boerderij van de Hertog Inn en werden we verwelkomd door Karen. Eerst even samen aan de koffie met een heerlijke eigen gebakken cake in de gezellige keuken van de B&B en daarna naar boven naar onze kamer. We hadden een heerlijke kamer met een schitterend uitzicht:


De kerkklok hoorden we ieder half uur de tijd aan geven en we voelden ons al snel thuis in de gezellige kamer:

De linker stoel werd mijn plekje waar ik heerlijk heb zitten borduren en lezen, zien jullie hoe schattig dat bakje narcissen staat op de mooie toilettafel? Op de mooie kist van alles om zelf koffie of thee te zetten en een kleine koelkast met wat verschillende drankjes en ook een lekker wijntje behoorde tot de keuze mogelijkheden! Na ons te hebben geïnstalleerd en even een poosje te hebben gerust, gingen we voor het diner naar een leuk eethuis aan de overkant van het water : De Vergulde Vos:


Hier te zien op een heel oude ansichtkaart en niet zomaar een herberg of eetcafé, maar een met een heel bijzonder verleden, het was in het begin van zijn bestaan namelijk een rechtbank en gevangenis! Hier is nu niets meer van te vinden en in plaats van water en brood kun je er nu heerlijk lunchen en dineren en ook voor een pitsstop met een biertje of een lekker kopje koffie een heel fijn adres! Van de winter tijdens de ijsperiode was het de plek voor lekker warme erwtensoep! Zaterdag stapten er heel wat wielrenners binnen  die deelnamen aan de Joop Zoetemelk tocht.

OP zaterdag maakten we een mooie tocht met de auto, langs de Haarlemmer ringvaart en dwars door kleine dorpjes en langs prachtige meren! We maakten een wandeling langs een van de prachtige plassen en liepen door straatjes aan het water waar nieuwe en oude huizen elkaar afwisselden.

Geen mooi weer, maar wel schitterend uitzicht!Het waterige zonnetje verdween helaas al snel achter de wolken, maar het was toch een heerlijke wandeling! Onderweg kwamen we overal de wielrenners tegen die soms alleen en soms in grote groepen de tocht volbrachten.

 Die avond gingen we voor het diner naar de Paerdeburgh waar we aan een tafeltje voor twee genoten van een heerlijk diner, lekker zittend bij de open haard! Na het diner weer terug naar onze gezellige kamer, waar we nog een poosje lekker zaten, wat lazen en ik nog wat steekjes zette aan een biscornu. 

De volgende morgen hadden we ons eigenlijk een beetje verslapen en kwamen iets later dan afgesproken beneden voor het heerlijke ontbijt dat Karen al klaar had gezet. Na het ontbijt rustig de boel ingepakt en toen ben ik naar beneden gegaan en heb daar Karen en haar vriendin bezig gezien met het maken van Mozzarella, wat leuk om te zien hoe van melk met wat stremsel en zout water een heerlijk vers kaasje wordt gemaakt:


  

Hierboven wordt de kaas gesneden, waarna het meeste vocht er af wordt gegoten en dan worden er bolletjes van gekneed die in zout water worden gelegd en dan hun smaak gaan krijgen! Wij werden nog verwend met koffie en heerlijke door Karen zelfgemaakte chocolade fudge:

Helaas was het weer niet erg aantrekkelijk voor mensen om te gaan fietsen en te genieten van de culinaire heerlijkheden die Karen al had klaar staan, maar ik hoop dat toen wij weg waren nog velen de weg naar de Hertogshoeve en de kaasmaaksters hebben gevonden!

Zo dit was het weer voor vandaag, ik ga aan de slag, stop een was in de machine en ga strijken, de dingen van alledag!
Fijne dag!