donderdag 2 oktober 2014

Een gouden plekje!

Zomaar midden in de Randstad is een gouden plekje! Verborgen achter de flats van Schiedam en aan enkele zijden zelfs ingeklemd ligt het voormalige dorpje Kethel! Daar ging ik gisteren heen voor wat boodschappen, maar dat komt straks wel, eerst Kethel!
In het midden op een terp ligt de kerk:


Daarnaast kijk je over een stukje Hollands landschap, daar liggen de koeien te rusten in de wei:


En je kunt er heerlijk eten in het voormalige gemeentehuis, maar ik ging naar 't  Kethelhuys:


Binnen werd ik vriendelijk verwelkomd door moeder en dochter:


 en mocht ik heerlijk neuzen, natuurlijk gingen mijn ogen direct naar dit hoekje:


Waar ik natuurlijk voor gekomen was! En ja ik ben met een mooie buit naar huis gegaan, vijf borden (helaas waren er twee te groot voor mijn rek, maar die mag ik ruilen!) en ook een suikerpot, en een soepkom ! Binnenkort ga ik de twee te grote borden ruilen voor een maatje kleiner en dan hoop ik ook nog wat soepkommen mee te kunnen nemen, die worden besteld! Morgen zal ik er foto's van laten zien, want nu nemen we nog even een kijkje achter de winkel!


Je vindt hier niet alleen schattige spulletjes te koop, maar ook deze gezellige tearoom! Hier wil ik best een keer naar toe met mijn vriendinnen voor een high tea!  Maar die kun je bij mooi weer ook gebruiken in de gezellige tuin:


Er valt nog veel meer te bewonderen en niet vergeten te proeven, maar dat bewaar ik voor een volgend bezoek aan 't Kethelhuys!

Vandaag met zijn drieën naar de handwerkbeurs in Rijswijk, voor ons lekker dichtbij!

Fijne dag!