donderdag 14 november 2013

Bee voor drie!

Gisteren naar Leiden gereden samen met Corrie en daar bij Rennie thuis samen steekjes gezet! Maar ja als je voor het eerst bij een andere quiltster thuis komt dan is er natuurlijk heel veel te zien en als dat dan op elf hoog is, dan begin je natuurlijk met het schitterende uitzicht:


Hier kun je zover kijken, zowel Katwijk als Noordwijk en Leiden liggen aan je voeten, prachtig!


Maar ook binnen valt er genoeg te zien:

Natuurlijk waren daar haar geweldige quilts en die zijn echt heel bijzonder! Zij quilt pas goed drie jaar en als je dan al die mooie creaties ziet, dan heeft zij echt fantastische dingen gemaakt, kijk maar mee:

Links zie je een wandquilt met allemaal leuke kerst en wintertafereeltjes en dan de mooie loper hierboven, wat haar eerste sampler is!

En dan komt deze nieuwe top tevoorschijn, gemaakt in het midden van uit Amerika meegebrachte stofjes en afgewerkt met stofjes van De Quilthoeve: De mooie bruine en zachte oudroze stofjes van de afwerking maken de ster perfect af!


Ben heel benieuwd hoe die er straks na het quilten uit gaat zien, maar het is nu al een beauty!
Maar niet alleen in haar appartement, ook in de voorliggende hal hangen schitterende creaties van haar hand en wij kregen uitleg over het wat en waarom van haar prachtige quilts, zoals deze Japanse met de Kraanvogels, die voor een gezondheid staan!

 Maar ook het mooie quiltje van D&H chintzen dat achter deze Boeddha hangt of wat te zeggen van hun naam in het Japans:


En dan dit met kralen versierde exemplaar, zo fijntjes en mooi afgewerkt:Maar ook de log Cabin die in de gang achter de kapstok hangt of
haar schattige Bleuberry bepalen dat het sober ingerichte interieur toch heel veel gezelligheid uitstraalt!


Dan haar keurig ingerichte stoffenkasten, wat een heerlijke overzichtelijke voorraad en alles zo klaar voor het grijpen en verwerken:


Op bed lag haar winterquilt met een enorme hoeveelheid mooie kussens en ze legde voor ons even haar zomerquilt erop, zodat wij ook die konden bewonderen!Twee van haar laatste creaties, een lief klein portemonneetje en een beeldschoon make-up tasje! 


En dan vind onze gastvrouw daar allerlei dingetjes in die ze echt even kwijt was! Maar ach dat kennen wij toch allemaal?


Het was een heerlijke dag, op een heel mooi en bijzonder plekje in Nederland en met een paar heerlijke gezellige meiden, bedankt Rennie en Corrie ik heb genoten!


 en ook nog de eerste steekjes gezet aan  mijn Céline:


Met de dinsdag gekochte mallen heb ik de eerste harten erin gequilt en al zijn ze nog niet zo heel goed zichtbaar op deze foto, ik ben heel blij met het verkregen effect!

Zo vandaag thuis aan de slag met de strijk en in huis en daarna vast weer tijd voor steekjes!

Fijne dag!