zaterdag 22 oktober 2011

De Vrolijke vrijdag!

Gistermorgen naar de Tilda groep gegaan, we zouden uitleg krijgen hoe we de kleertjes van de Amish poppen moeten maken, nu geloof mij dat is dus echt een hele klus! Ondanks dat ik wel mijn cameraatje had meegenomen, kwam ik echt niet aan foto's maken toe! Ik zocht wel de stofjes uit die ik wil gaan gebruiken voor de kleding, maar in de haast om op tijd thuis te zijn voor Tara vergat ik de patroontjes en de witte stof voor het ondergoed en de binnenkapjes. Sullig hè! Gelukkig heeft mijn vriendin alles voor mij meegenomen, helemaal fijn omdat Cora de hele volgende week dicht is i.v.m. de beurs in Ahoy! Maar ik kan jullie wel laten zien wat ik heb gekocht!
De zachtgroen en de zwarte stof zijn voor de Moederpop, van het groen maak ik haar jurk, van het zwart haar schort, haar bonnet, haar omslagdoek en misschien ook haar schoentjes, al wil ik die eerst proberen van een stukje zwart leer te maken, tenminste als ik genoeg leer ervoor heb. De roze stof is voor de jurk en de bonnet van het meisje, ik denk dat ik haar een donkerblauw schortje geef, maar daar heb ik nog genoeg van op voorraad liggen en dus hoefde ik dat niet aan te schaffen! Nu zodra ik de patroontjes bij Bep heb opgehaald kan ik aan de slag, maar ik kan ondertussen eerst de poppen zelf nog afmaken, maar die zien jullie t.z.t. wel!
"s Middag kwam Corrie, een mevrouw hier uit Maassluis, die ik vorige week in de bladenwinkel ontmoette toen ik de Quiltmania kocht, zij bleek ook te quilten en toen we elkaar ook nog eens in Vijfhuizen tegenkwamen hebben we telefoonnummers uitgewisseld en beloofde zij te zullen bellen, wel dat deed ze en gistermiddag kwam ze dus naar mijn knutsels kijken, het was hartstikke gezellig.
Zo jullie zijn weer bijgepraat, morgen de Vrolijke Lapjes weer, die zal ik straks eerst even op de foto zetten en dan neem ik het er vandaag lekker van, borduren, wat geknutsel aan de poppen, mijn weekend zit lekker vol met leuke dingen!
Fijne dag!