dinsdag 3 juli 2012

Even wat duidelijkheid scheppen!

Gisteren kreeg ik de vraag waar mijn rolletje voor was en dat ga ik dus eerst maar eens uitleggen! Het is een rolletje om de kleine borduurtjes in te bewaren terwijl ik eraan werk, in het vilt dat aan de binnenkant zit kun je makkelijk je naalden steken en doordat het een stevig rolletje is kan ik ook rustig een strengetje zijde of een kaartje ertussen rollen:


Misschien maak ik toch nog eens een lintje of andere bevestiging waar ik een kaartje aan vast kan maken, maar voor nu denk ik dat het zo prima functioneert!

Voor de sluiting heb ik trensjes gemaakt en bolle knoopjes gebruikt, al vind ik deze wel een beetje te groot, maar ik vind vast wel een keer een paar mooie kleine knoopjes en dan wissel ik deze om, ik had dus ik weet niet hoeveel verschillende kleuren knoopjes boven in doosjes en potjes  maar helaas geen kleine ivoorkleurige.

Maar als er weer een beurs is in Ahoy (oktober!) zal ik daar wel neuzen bij de knoopjeskraam en vast iets moois vinden!

Verder heb ik gisteren ook gewerkt aan mijn panel, heb het afgewerkt met donkerblauwe biesjes en nu kunnen mijn Flying Geese een plekje krijgen, ik weet alleen nog niet hoe ik die precies zal verwerken, met vierkante blokjes op de hoeken of zal ik de gansjes helemaal rond laten gaan zoals ik soms op blog zie bij andere quilts:


Ik heb nog een probleempje, mijn rijtje bestaat uit dertien gansjes, ook als ik door de bocht gaat heb ik vijftien stuks en ik gebruik vier verschillende stofjes dus ik kom niet helemaal uit, als ik met blokjes werk welke kleuren gebruik ik dan en welke gebruik ik voor de gansjes?? Allemaal vragen waarop ik nog het antwoord moet gaan zoeken, best lastig dus, maar ik kom er wel uit hoor!

Vandaag weer naar de Karperhoeve bee, dus ik ben weer heel benieuwd wat ik allemaal voor mooie dingen voorbij zal zien komen en wie ik er zal ontmoeten, dus ik heb zo wie zo een leuke dag!

Fijne dag!