woensdag 5 december 2018

Eindelijk weer wat te schrijven!

Schrijf toch weer eens op je blog, zei mijn DH! Ja zeg ik, ik wil wel maar ik heb niets om pver te schrijven! Maar je hebt zoveel gemaakt, is zijn antwoord....klopt zeg ik, maar het is allemaal geheim!
Mmmm dat is waar, dat ligt natuurlijk aan de tijd van het jaar! Vandaag is het Sinterklaas, maar mijn pakje is nog niet aangekomen en dus geheim!

Maar ik kan gelukkig wel wat foto's laten zien van de bee van afgelopen vrijdag en oh ja ik was nog in Den Haag, dus toch wat te vertellen!


Van mijn penvriendin uit Australië kreeg ik allemaal leuke dingen die ik mocht uitdelen en Bep die een echte scrapper is was daar maar wat blij mee!


En zoals altijd werden er ondanks het uitwisselen van wat cadeautjes ook steekjes gezet, Henny is  druk met een quilt en ook Ria is weer bezig met een olifantenquilt, Bep en ik zetten allebei steekjes aan een borduurtje ..... helaas dat is dus ook geheim! Maar hetwas weer hartstikke gezellig!

Oh ja en afgelopen maandag ging ik dus naar Den Haag naar het Louwman automuseum! Nu daar was het dus heel druk, ik was nummer 600! Waarvoor? Tussen Kunst en Litsch was daar neergestreken en er werden heel wat mooie dingen mee naar binnen genomen, van een héél klein boekje tot een prachtige oude Aziatische stoel, maar wat een gaaf museum! Schitterende auto's en ook mooie pranten van oude racers, wacht even wat foto's!


Bij binnenkomst stond daar deze auto recht vooruit met daarachter een motor die er gewoon in kon rijden! Ik bedoel maar, hoe verzin je het! Maar schitterend!


Links en rechts waren er rijen met stoeltjes en dat je moest wachten tot je naar binnen mocht met 50 tegelijk was ook duidelijk en dat er wel een wachttijd was van ruim een half uur.


Nu zat ik dan ook helemaal aan het eind rechts en er waren dus nog 100 wachtenden voor mij! Maar er was echt genoeg te zien, bijvoorbeeld dat prachtige houten plafond!
Maar ook al die mooie auto's die dus allemaal rondom stonden:


Wat een snoepie toch en dan dat oude Dafje erachter, zou er best weer eens in willen rondrijden!


Ongelooflijk zo mooi en alles glom, wat een werk!


Nu ik nam dus ook wat mee en werd doorverwezen naar eerst Dhr. Aardewerk, maar hij werd weggeroepen voor een opname en toen nam zijn zus het over en die beoordeelde mijn tassen en het parfumflesje:


Het flesje en de ene tas waren niet bijzonder 19e eeuws en dus heel gewoon en er zijn er duizenden van gemaakt, de andere tas was wel bijzonder 18e eeuws en van rond 1770 uit Schoonhoven, wat leuk dat ik dat nu weet, maar wie hem heeft gemaakt was niet te vinden.

Toen door naar de schilderijen, waar ik werd doorverwezen bij de voorselectie naar 
Dhr, Willem de Winter.
Nu daar viel ik dus ook met mijn neus in de boter, vlak voor mij werd er eerst een schattig klein schilderijtje getaxeerd op 3.500 euro, die mevrouw was heel verbaasd dat het zoveel waard was en dat werd ook gefilmd, ik stond samen met wat anderen op de achtergrond, wij waren dus vlakvulling!


Nu toen mocht ik en mijn leuke kleine gouache was toch meer waard geworden, ooit gekocht voor 75 Nederlandse guldens en 200 euro waard! Voor mij is het echter veel meer waard, dus doe het echt niet weg!

Dan was ik dus ook mijn uitje met DS en DDIL vergeten, maar ja als je geen foto's mag maken dan is het moeilijk om iets te showen, maar dit was dus voor de voorstelling van de Lion King:Daar zaten we dus gezellig naast elkaar in die veel te kleine stoelen voor grote kerels! Maar ik werd getrakteerd door deze twee schatten!

Ja er was ook nog een uitstapje naar Drente waar we gewoon 5 dagen heel rustig hebben gedaan, alleen op woensdag samen met Fred naar Orvelte zijn geweest en verder alleen maar in de bossen rondom het huisje hebben gewandeld.


Heerlijk daar gewandeld op een zonnige woensdag!

En verder dus hard gewerkt aan cadeautjes, maar die krijgen jullie pas te zien als alles is aangekomen, nu weer verder met een opdracht die geheim moet blijven, dus geniet nog maar even van dit grappige paardje dat een plekje onder de stolp heeft gekregen:


Een mens sjouwt wat mee naar huis!

Fijne dag!