donderdag 21 augustus 2014

Zoals beloofd!

Gisteren beloofde ik jullie wat dingen te laten zien van wat de dames maken van de borduurbee op De Karperhoeve en hier zien jullie echt wat schitterende dingen! Kijk maar eens naar deze lap:


Dit is Iers borduurwerk Mountmellick met prachtige bloemfiguren geborduurd ton sur ton op heel dicht geweven Ierse stof. Zo prachtig en ik was er dan ook weg van!


Was dat het enige wat zij bij zich had? Wel nee! Kijk eens naar dit schitterende Zwartwerk! Het is een patroon dat je gratis hier kan downloaden en het wordt in gedeelten vrij gegeven:


Naast zwart wordt er ook met koper-, goud en bronsgaren gewerkt, verder zitten er kleine kraaltjes en pareltjes op verwerkt, schitterend! En hier laat Ank de maakster van al dit moois haar randjes zien, ook dit wordt weer een geweldig mooie lap!


Nu niks teveel gezegd toch? Nu waren we bij toeval met meerderen aan het merklapje van Soed Idee bezig en wat ziet het er in andere kleuren toch anders uit:

Hier de maakster druk aan het werk, ze was waarschijnlijk de enige die vrijwel helemaal bij was!

Nee toch niet, kijk nu eens die van Corry is echt helemaal af en gereed voor de opgave van woensdag!


Hier is de mijne, je ziet zeker wel ik loop echt nog een flink stuk achter! Ik het de letter q laten vervallen, zo past het toch op mijn lapje!
Ook Co liet nog even haar randjes zien, mooie tinten rood en blauw gebruikt zij!
 
En de mevrouw die altijd mooie randjes zit te borduren, was nu druk met dit schattige randje voor een kindje dat Julie heet, ik vind het echt schattig!
Nu ik heb denk ik niets teveel gezegd,  er wordt weer hard gewerkt aan schitterende creaties! Waren er nog meer dames? Ja er werd ook druk gebreid en Ineke werkte aan een prachtige geborduurde Kerstboom, maar daar maak ik de volgende keer wel weer een foto van, het was weer reuze gezellig!