zaterdag 9 februari 2013

Opruimen...

Ik ben het even zat, want ik kom steeds meer dingen tegen die ik zo gaaf vind en die ik nog wil maken, maar ook dingen die ik lang geleden maakte en die ik straks weer op moet bergen omdat ik er echt geen plek voor heb!

Maar toen vroeg DP of ik even wilde helpen met zoeken naar een papier en ook toen dus een lading doorgespit, uitgesorteerd en weggedaan en wat lag daar tussen:

Juist deze prachtige tasbeugel met rokhaak en de tas eraan is van een prachtige zijde met een mooi ingeweven motief. Ik maakte deze al weer heel wat jaren geleden voor Mams en een paar jaar geleden heb ik hem gekregen, maar ik bedacht dat hij eigenlijk best mooi zal staan aan de muur in de kamer, dus toch DP vragen of hij een haakje aan de muur wil maken!

Op vrijdagmorgen was ik weer gezellig naar de Tilda groep en omdat mijn hand nog steeds niet erg wil meewerken, had ik een paar breinaalden meegenomen en wat bollen wol die ik bij het opruimen van de la boven was tegengekomen en toen ben ik maar begonnen aan een sjaal, met afwisselend een stel ribbels en de luie wijvensteek! (Lang leve de filmpjes op You Tube!) Nee ik ben nog steeds geen breister en wanneer hij af zal zijn is gehuld in diepe duisternis, maar ik was lekker bezig en van de straat!

Maar ik was niet de enige die lekker bezig was geweest de afgelopen week! Kijk eens naar het schattige quiltje dat Geertje heeft gemaakt, is het geen ketertje? ( geliefde uitdrukking van haar!)

En terwijl ik steek na steek van de naald af liet glijden waren de anderen druk met de BOM van Sulky!

De meeste hadden het eerste blok al af en waren druk met het tweede bezig:

 Er werd ijverig gewerkt aan de schaar en ook de achtergronden werden uitgezocht en gesneden, volgende week zal er wel ijverig worden geborduurd aan het meetlint!

Riny doet niet mee met de BOM, maar zij zit rustig te werken aan haar quilt, er ligt één stapeltje kant en klare blokjes voor haar en na deze rij moeten er nog een stuk of vier voor de hele quilt klaar is!

En ik ben thuis weer verder gegaan met mijn mugrug en hoop jullie morgen een af exemplaar te kunnen laten zien!

Fijne dag!