maandag 20 februari 2012

Voorbereidingen getroffen!

Gisteren lekker bezig geweest met de voorbereidingen van mijn Waterloo! Nee niet mijn ondergang maar mijn nieuwe quilt! De ondergrondstof is gesneden, ook het patroon overgebracht op de stof en daarna de applicatiestukken voor het middenstuk getekend op de stof en uitgeknipt! Denk dat ik het hart van de bloem opnieuw ga knippen, moet toch iets donkerder van stof worden.Nu kan ik met de Japanse methode de stof gaan scoren en dan de naden lijmen en dan eindelijk de eerste applicatie steekjes zetten! Ik weet niet of jullie deze methode kennen maar je kunt hem vinden op het internet:
http://www.youtube.com/watch?v=7xZCHsGu8nUIk gebruik voor het overbrengen van het patroon de nieuwe pennen die Carina voor mij meebracht naar de Bloggersbee, deze verdwijnen als ik er met een warm strijkijzer overga, wat een heerlijke manier van werken!
Ik gebruikte ze al op vilt en ook daar werkten ze prima!Vandaag ga ik lekker de eerste steekjes zetten, maar pas na een uurtje klussen! Fijne dag!

P.S. Heb nog een lieve award gekregen van Lupineke, daar ik heel veel bloggers volg en moeilijk kan kiezen, geef ik hem door aan jullie allemaal!