maandag 12 december 2016

De lap en de bee!

Om met het laatste te beginnen, hier eerst dus een berichtje over de bee die afgelopen vrijdag bij Bep werd gehouden en waar het Plezier voor vier plus één werd omdat ook Anja als verrassing voor ons was gekomen!

Zowel Ria als Henny als ik hadden cadeautjes meegenomen, van Ria kwam kregen we allemaal zo'n schattig bijouterie of naaidoosje:


En van Henny kwam het dubbelwandige theeglas en een fles heerlijke douche-olie! Zelf had ik al weken van tevoren vier dametjes geborduurd in grijs en één in donkerrood met verschillende gekleurde bloemetjes erop:


En deze had ik verwerkt op kleine blikjes en daarin maakte ik speldenkussentjes, zodat er nu reis-speldenkussentjes waren ontstaan waar je spelden niet meer uit kunnen vallen:


Wij hebben wel even gewacht met het openen van de pakjes tot Bep de koffie op tafel had staan en toen werd het dus een heel gezellige ochtend!Verder had ik voor de drie van de bee nog servetten en een servettenhouder in de vorm van een kerstboom ingepakt.
Natuurlijk wilde Anja aan alle flesjes ruiken om de lekkerste eruit te kiezen, die van haar komt wat later! 


Bep had het te druk met ons te verwennen en dus houden we haar cadeautje nog even te goed! LOL!


Anja liet ons nog even genieten van haar laatste projecten en wel twee verschillende quilts maar wel in dezelfde stoffen uitgevoerd! De eerste uit grote blokken, de andere zie je hieronder het begin van met hele kleine hexagonen!


Wat komen ze mooi uit met die zwarte rand erom heen!

Mijn lap vordert gelukkig ook goed, al heb ik gisteren wel een flink stuk achteruit moeten werken:


De rozen zijn zij erbij gekomen en de letters S,T en U en nu ben ik dus druk met de rand, als die af is heb ik nog maar een blaadje met patronen te gaan en dan is hij echt helemaal af! Het ziet er naar uit dat het echt gaat lukken om het voor het eind van het jaar af te hebben!

Fijne dag!