zaterdag 19 januari 2013

Zo'n vrijdag...

Die maar niet op gang kwam! De hoofdpijn van de dag ervoor was helaas weer knallend aanwezig en de medicijnen sloegen niet aan, dus alles heel voorzichtig gedaan, vooral niet bukken en ook zo min mogelijk dingen met de bril op! Geen bee bij Cora, maar gelukkig zakte aan het eind van de morgen het kloppen naar een aanvaardbaar niveau en toen heb ik eerst maar wat herstel werk gedaan. DP zijn visbroek moest nieuwe verstelbare elastieken banden en dat snertklusje heb ik geklaard! Maar ik doe alles in kleine porties en wissel het af met naar buiten kijken waar de vogels zich tegoed doen aan vogelvoer, kaas en pindakaas en wat zie ik daar? Uit ons vijvertje stapt een parmantig Waterhoentje!

Snel mijn camera pakken, aanzetten en waar zit die nou?

Nee, niet Karel de Kraai die daar op zijn stokje zit te koukleumen , maar daar achter zie je zijn pootjes? Wacht ik kijk even of ik hem er beter op kan krijgen?

Lukte eerst niet, maar dan wat vleugelgeklapper en hup hij land op de schutting van de tuin:
Geweldig toch, even later zitten er een Kraai en een Ekster samen te eten van een van de vetbolletjes in de kronkelwilg en in het voederhuisje eten wat mussen van het vogelvoer:Op het paard van de windvaan zitten twee Duiven uit te rusten of kijken ze of ze nog iets te eten kunnen vinden? (Er ligt genoeg!) Tussen de struiken scharrelt een Roodborstje en ook wat koolmezen doen zich daar te goed, maar als ik naar het raam loop om die op de plaat vast te leggen gaan ze er vandoor!

En het muurtje tussen ons en de buurman dient als uitkijkpost voor deze merel, al met al een heerlijke drukke bedoening waar ik met veel plezier naar kijk! Zo ben ik de vrijdag toch noch aardig doorgekomen, wel zonder borduursteekjes, maar ach die komen vandaag misschien wel weer!

Fijne dag!