vrijdag 3 augustus 2012

En als je opruimt ....

Dan kom je soms dingen tegen die je al jaren niet meer hebt gezien of in je handen gehad en zo ook gisteren! Ik was druk bezig mijn hobbykamer op te ruimen en kwam deze doos tegen, die ondertussen al weer 40 jaar in mijn bezit is:


Ik was benieuwd of de inhoud er nog goed uit zo zien dus deksel eraf:


Daar lagen mijn schatten in een zacht vlies gewikkeld en net zo mooi als toen ik ze de laatste keer (37 jaar geleden) gebruikte, ik haalde eerst dit eruit:

De doopjurk van mijn kinderen en ook dit lag erin:Het bijpassende mutsje, het strikje is een beetje verkreukeld maar verder ook nog spierwit en zo leuk om het weer eens in mijn handen te hebben! Daarna kwam dit uit de doos, slechts een keer gebruikt, bij de doop van mijn oudste DD, bij de jongste was het schitterend weer en warm, dus toen is het in de doos gebleven:


Het jasje wat Oma van vaders kant voor haar haakte en ook de mooie bijpassende cape:


Niet een van mijn dochters heeft het voor haar kinderen gebruikt, vandaar dat deze schat nog steeds in mijn bezit is!
Hier een foto van de laatste keer dat de jurk gebruikt werd, mijn jongste dochter draagt hem hier:

Ik houd haar op mijn arm en krijg haar doopkaars aangeboden, Barbara had daar totaal geen oog voor, het jongetje waar zij tegelijkertijd mee gedoopt werd en al die andere mensen waren veel  interessanter!

Zo de doos is weer dicht gedaan en wordt weer opgeborgen op een donkere plek en misschien dat ooit een van mijn kleinkinderen alles wil gebruiken voor mijn achterkleinkinderen!!!!

Nee ik hang hem niet op aan de muur, want ik zou het zonde vinden als hij verschiet, maar zo nu en dan mag hij uit de doos en kan ik hem even vasthouden en er blij mee zijn!

Fijne dag!