dinsdag 13 maart 2012

Ik schaam mij!!!

Hoezo, vraag je? Wel ik ben gisteren naar boven gegaan, dacht ik schrijf ook eens een stukje over mijn ufo's! Nu meiden, ik hou het dus nu even alleen bij de naai/ quilt ufo's want als ik de borduur erbij ga doen!!
Mijn eerste quilt werd keurig afgemaakt en ook de tweede werd zelfs tot twee keer toe gequilt, maar de derde bleef maar liggen:

Hier zien jullie een stel blokken, alleen de linkse is helemaal compleet, maar de andere kon ik nooit afmaken, gaf de gestreepte stof weg voor gordijntjes aan iemand die dat hard nodig had, daar had ik ook de achterkant van willen maken. Kijk in deze doos liggen nog de andere onderdelen:


Ik heb mij voorgenomen op zoek te gaan naar een nieuw streep stofje en ook de groene cornerstones te gaan gebruiken en dan moet deze top voor het eind van het jaar af zijn en als het even kan ook gequilt! Het patroon komt uit een heel oude Nouveau en deze leuke stofjes verdienen het om na ruim 13 jaar te worden verwerkt toch?
Zo dat was de oudste en wat te denken van deze:
Deze strippenquilt werd voorbereid en deels gemaakt tijdens een workshop bij haar al weer heel wat jaren geleden! Ik kocht er het mosterd gele lapje bij en appliceerde daar al die leuke plaatjes van naai benodigdheden op en begon met doorpitten en toen was mijn garen op en bleek dat het niet meer in de handel was.... en zo kwam er weer een ufo bij!

De ufo hierboven werd gemaakt van een pakketje dat ik nog bij de Quiltnaald kocht, dus ook al jaren geleden en daar moeten dus nog honderden hexagonnen voor worden gemaakt en aan worden gezet, een heel saaie klus daar ze allemaal donkergroen moeten worden! Deze zie ik niet snel een affo worden!

Ja en dan liggen daar nog de paashaas waar ik een jaar of vier geleden aan begon en de Amish pop waar ik vorig jaar aan ben begonnen!
Die haas moet echt dit jaar voor de Pasen af zijn!
Dus hier wil ik deze week wat steekjes aan doen!

Verder liggen er nog een heel stel die om aandacht vragen, zoals de prachtige Céline, waar ik nog steeds geen idee van heb doe door te pitten!


Maar ook mijn 10 minuten blokken quilt en ook deze blokkenquilt van de BOM van de Quiltkat, deze liggen ook op aandacht te wachten!


Ja en dan zijn er ook nog deze drie! De Farmers Wife en de Civil War Diary en ook de Log cabin vragen erom om afgemaakt te worden, nu mijn arm een stuk beter is, denk ik dat ik eerst die laatste maar weer eens onder handen ga nemen en dan moet ik ook uit op stof voor de cornerstones van de CWD en wat te denken van wat voorbereidingen voor nieuwe blokken aan de FW? Jullie zien het wel, ik hoef niet te winkelen in eigen kast, ik moet gewoon een schop onder mijn a...... en aan de slag en eindelijk eens wat dingen af maken!!


Nu er liggen nog wat kleine dingetjes hoor, maar die komen ook nog wel eens aan de beurt, eerst deze negen maar eens tot een goed einde brengen! Ik heb mijn werk dus voor mij liggen vandaag!
Fijne dag!