zondag 30 augustus 2015

Drukke zaterdag!

ja een heel drukke, want om iets voor elven kwam er al bericht dat Nichtje met aanhang onderweg was hier naar toe, dus dat was voor mij nog even snel een sprintje trekken naar de Jumbo voor wat lekkere broodjes voor de lunch en soepspulletjes en ook nog wat extra vlees voor de BBQ want gelukkig was het weer hier helemaal opgeklaard en dat hadden we beloofd!
Iets voor enen waren ze hier en de meisjes brachten leuke cadeaus voor ons mee, voor DH lekker spullen voor onder de douche en voor mij een heerlijke doos met Dove spulletjes, we werden dus verwend!
Ook dat enige glas, dat ik eerst niet wist hoe het moest worden gebruikt, maar op zijn kop dus en bovenop het theelichtje, zo apart! En dan dat doosje, boven op een briefje duidelijk door een van de meisjes geschreven en erin zitten:


Drie kleine verse eitjes van hun kippetjes, zalig die zal DH wel bij het ontbijt straks lusten!

Na koffie te hebben gedronken en samen te hebben geluncht, nam ik de drie dames mee en ging DH aan de slag met neef, zij zouden een kabel onder de vloer leggen van de extra aangelegde groep naar een nieuw te plaatsen stopcontact voor het fornuis, zodat ik vanaf nu de oven echt kan gaan gebruiken! Maar de dames en ik gingen naar aanleiding van een tip van buuf naar het:


Dit is in een groot natuurterrein in de Broekpolder in Vlaardingen, waar dus niet alleen kan worden geklauterd, maar waar ook Schotse hooglanders vrij lopen in een groot gebied en waar naast een eendenkooi ook heel veel andere watervogels verblijven, echt een schitterend gebied! Maar ja de meisjes houden wel van klauteren en klimmen en dus:
Nu er viel echt genoeg te klauteren en zelfs voor ons was er een mooie uitkijktoren, maar die hebben wij aan ons voorbij laten gaan, de dametjes waren er zo bovenop:


 Hun moeder en ik deden het wat rustiger aan!

Even zwaaien graag! Maar Mara vond het toch wel een beetje eng zo hoog, maar even later liepen ze al weer voor ons uit, zoekend naar dingen die mee naar huis konden, stenen etc. Helaas de vlierbessen zijn nog niet rijp genoeg om te plukken en om bij de bramen te komen zouden we door een brandnetelveldje moeten gaan en dus hebben we die ook maar laten hangen!


We hebben de Hooglanders niet gezien, ik denk dat die op deze warme dag de verkoeling van het struikgewas hebben op gezocht, maar misschien dat we ze een volgende keer wel tegenkomen!

Fijne dag!