zaterdag 11 april 2015

Handwerkbeurs Rijswijk!Gisteren naar de handwerkbeurs in Rijswijk geweest en het was weer genieten, niet alleen van de mooie tentoongestelde quilts, maar ook van de vele kraampjes en de daarin hangende exemplaren, zal het maar meteen verklappen, ik werd verliefd! Maar goed dat komt straks, eerst de tentoonstelling, hier een lading quilts:
Quilts van o.a. Janna de Rover, Elly van Straten, Wil Fritsma, Irina Fomina en de groep Samen lappen.


 

De meeste kennen veel van deze quiltsters, maar de diversiteit in de creaties is ook deze keer weer heel aantrekkelijk, ik was zowel weg van de klassieke quilts als de art quilts die er een plekje hadden gekregen!


Deze art quilts waren zo bijzonder en wat ook heel fijn was, dat de maakster ons vertelde over de door haar gebruikte technieken, het grootste deel van deze quilts is namelijk papier! Maar in de quilt hier links heeft zij zelfs metaal verwerkt!


Will Fritsma.
 
Dan gaan we verder kijken en komen bij de quilts die door Elly Prins zijn gequilt of in haar werkplaats. Hier hangen  niet alleen prachtig gemaakte quilts, maar ook heel mooi machinaal gequilte exemplaren, maar soms zijn ze zover gequilt dat ze bijna dood gequilt zijn en daar waren wij niet weg van, maar ja het blijft een zaak van smaken die verschillen!Niet alleen de  tentoonstelling was de moeite waard, we neusden natuurlijk ook bij alle kraampjes! Links Henny en hieronder Ria!


En dan hierboven de nieuwe Love of my life! Is het geen prachtige quilt? Heb mij dus laten verleiden door dit schitterende exemplaar en zowel de zwarte bloemenstof als de randstof aangeschaft en ook het boek waar het middenstuk in staat, ik ga er echt niet meteen aan beginnen, al ga ik wel alvast kijken welke stofjes ik heb die geschikt zijn om deze te maken!

Morgen nog wat foto's van de wedstrijd die werd gehouden en nog wat quilts, voor nu nog een:

Fijne dag!