dinsdag 15 mei 2012

Dieet!!! Steekjes!!! Vreemde kostgangers!!!

Het was maandagmorgen en er stonden drie pannen op het vuur, koekenpannen! In een lagen worstjes goudbruin te bakken, in nummer twee lag een plak zalm te grillen en in nummer drie gingen even later 4 eieren, met een plastic spaan werden zij geroerd en in een pan ernaast stond spinazie te stomen en dat allemaal op mijn nuchtere maag! Het is wel even wennen hoor een ontbijt van worst, spinazie en roerei en tegelijkertijd de lunch voor DP klaarmaken! Oh ja en dan moesten er ook nog stengels met roomkaas mee en radijsjes met kaas voor de tussendoortjes en zakjes drinkbouillon om te voorkomen dat hij hoofdpijn krijgt! Was dat alles? Welnee want zodra DP de deur uit was en ik de keuken ging soppen, maakte ondertussen de gril deze forse jongen goudbruin:


Zo die was klaar, hij kon afkoelen en daarna het borstvlees er af gesneden voor de lunch van DP vandaag, samen met een gekookt ei en gemengde sla, want we doen het samen, we moeten allebei ...tig kilo kwijt, dus echt even doorzetten toch!

Daarna aan de slag in de huiskamer, de ramen zagen er niet meer uit en de lange vitrage ziet zwart van Tara's haren die er zo lekker inkruipen. Dan alles even van zijn plek en goed zuigen en stomen, de wc nog weer even een sopje en dan als laatste het trappenhuis stofzuigen, zo dat was het weer, nu mag ik aan de steekjes, tenminste als ik genoeg eten in huis heb voor morgen, want dat is dus echt lastig om te overzien, maar het gaat vast allemaal lukken!!

Gelukkig heb ik 's avonds alle tijd voor mijn steekjes en dus kan ik het eerste affe rondje showen, ik ben ook al aan nummer twee begonnen, langzaam kom ik tot rust en ontspan mij met mijn steekjes, ik moet straks nog op vakantie om te herstellen van de vakantie! Grijns!


Is het geen droppie? Ik kan er gewoon verliefd naar kijken, zo schattig al die roze knopjes en dat hartje aan die strik en dan dat piepkleine blauwe vogeltje!

En dan stikt het in onze tuin van de vreemde kostgangers, de mussen in het kleine bolconifeertje  krijg ik maar niet op de foto, maar de duif in de  Cypres heeft heel handig een landingstakje uit laten steken en mevrouw en meneer Tortel hebben het maar wat druk met hun broedsel!


Zie je de staart net rechts boven het takje, ze schommelen met deze wind wel heel gezellig met zijn allen!

Fijne dag!