dinsdag 28 februari 2012

Elk nadeel hebt zijn voordeel...

dacht ik dat Dhr.Cruyff heeft gezegd, zo was het hier gisteren dus ook! Was van plan lekker aan mijn Ragtime te gaan naaien en als het kon hem helemaal in elkaar te zetten, maar helaas! Op zaterdag begon het te klokken in de afvoer en op zondag werd het nog erger en op maandagmorgen werd plots het peil in de wc wel erg hoog! Dus de loodgieter gebeld en snel begonnen met de kast onder de trap in de kamer uit te ruimen, want daar zit het vloerluik! Afijn toen alles was doorgespoten eerst het ergste vuil van de vloer verwijderd en daarna maar meteen begonnen aan de klus die ik eigenlijk voor dinsdag had bedoelt: Opruimen en schoonmaken van de voorraadkast!! Bij het stofferen van de trap was er tussen de kieren nogal wat stof uitgekomen en dus wist ik al dat het hoog tijd werd om de kast te doen! Heb maar meteen mijn bril opgezet en ben eerst alles weg gaan gooien wat over de datum was, want er blijven altijd dingen staan die niet worden opgemaakt, vooral allerlei sausjes en soepjes uit kerstpakketten hebben de neiging domicilie te kiezen in mijn kast en oh ja lege potten worden ook nogal eens terug gezet bij het tafel afruimen, mayonaise en fritessaus, ik dacht dus dat ik daar aardig wat van in huis had, bijna allemaal leeg! Grrr!! 

Oh en dan heb je van die handige bakken voor schoonmaak spullen en de aardappels en uien, blijkt er plots een aardappel uit de zak gerold te zijn en die heeft al aardig wortel geschoten ook! Nu die bakken worden dus ook weer geboend en opnieuw ingeruimd, schoonmaakspullen in de ene, uien in de andere, daarboven de aardappelen en de laatste voor etcetera!


Maar na bijna twee uur uit sorteren en soppen heb ik nu weer een heerlijk opgeruimde kast waar ik alles weer direct weet te vinden en ook weet ik dat ik echt geen blikjes tomatenpuree nodig heb, 11 stuks is voorlopig wel genoeg!! Grijns!! Oh ja en zwarte olijven en pannenkoekmeel daar kom ik ook een flink eind mee van de zomer, nee deze dame heeft voorlopig weer even genoeg opgeruimd!
Ja en toen was het tijd om Tara uit te laten, dus stevige stappers aan en Tara aan de gentle leader en daar gingen we op weg en toen we weer vlak bij huis waren kwamen we een mevrouw tegen die met twee kleine hondjes liep, dus Tara moest gaan zitten en ze rustig laten passeren!! Ja ja, met een enorme sprong kwam ze overeind en vloog op het ene kleine hondje af dat naar haar kefte en ondertussen gooide ze mij met gemak met mijn gezicht tegen een schutting, waarna ik op de grond klapte! NU WIE ZIJN NEUS SCHENDT... ETC! Echt meiden ik zie er niet uit, rode dikke geschaafde neus, wang, kin, wenkbrauw, zere elleboog, kapotte knie en een verzwikte enkel, oh ja en een blauwe plek op mijn linkerheup, dat is de voorlopige schade!

Toen ik thuis kwam van de schrik eerst een potje zitten janken, toen mijn wondjes met jodium behandelt en nu maar hopen dat het voor zaterdag een stuk minder is, heb geen zin om zo mijn verjaardag te vieren hoor!  Trouwens mijn eerste kaart is al binnen, van Joke uit Zweden, die is dus ruimschoots op tijd!

Maar daarna kwam er dus niets meer van steekjes zetten en nu dus vandaag achter Ome Jan om de volgende rij van de Ragtime aan elkaar te zetten!
Dus al ben ik bont en blauw en kraak ik nu aan alle kanten ik ben toch van plan er een heel fijne dag van te maken, jullie ook? Fijne dag!