vrijdag 13 april 2012

Ik ben er nog niet uit!

Waaruit vraag je? Wel welke stof ik wil gaan gebruiken voor mijn borduurmap! Kijk ik heb keuze uit meerdere lappen en heb ze hier even neergelegd:


Links wat soepele en vrij glad geweven stofjes en recht een wat grover geweven stofje dat ik in Zweden kocht, wat wel qua kleuren erg goed bij het linnen en het kantje past, maar wat wel erg kwetsbaar is! Wat vinden jullie?


Nu wil ik jullie iets anders laten zien! In de loop der jaren heb ik meerdere beugeltassen gekregen van Mams, waaronder deze :

De tas zelf is gemaakt van een vrij dikke geweven stof waarop met de hand de blaadjes zijn gemaakt. Het verguld zilveren beugeltje is gemaakt door A.Pluut een Zilversmid uit Schoonhoven.
Hij werkte daar van 1880 tot 1895. Niet alleen de buitenkant is met veel zorg gemaakt kijk maar eens naar de binnenkant:

Dit is niet de enige en ook nog niet de mooiste die ik kreeg, dit is echt het pronkstuk van ondertussen mijn verzameling:


Zoals je ziet zit er geen ketting of stoffen handvat aan, maar een haak! Deze werd in de rokband gehaakt. De tas die eraan zit heb ik jaren geleden zelf voor Mams gemaakt van een mooie geborduurde zijde. Ooit hoop ik hem een keer echt te kunnen gebruiken!
Zo vandaag een doktersbezoek en DP is vrij, dus ik hoop dat we samen iets gezelligs kunnen gaan doen! Fijne dag!