woensdag 9 augustus 2017

Wat doe je op zo'n dag?

Ik bedoel het mid-zomer en het regent al de hele dag! Dus ben ik vanmorgen nadat ik klaar was met de strijk maar weer aan een nieuw borduurtje begonnen en ja hoor weer een sneeuwman en deze keer heb ik foto's gemaakt van het in elkaar zetten van mijn ornamentje!

Eerst dus vandaag mijn borduurtje gemaakt en de sneeuwman helemaal afgewerkt met neus en de extra versiering en toen de styropor schijf opgezocht (doorsnee 10 cm.) en de achterkantstof en het lintje:


Ik snij met een scherp mesje of met de schaar een snede rondom in de schijf:


Dan pak ik de achterkantstof en het borduurwerkje en knip daar ook een cirkel van, een beetje ruim want je kunt er altijd nog een stukje afknippen! 


Dan even het strijkijzer erover zodat allebei de stofjes mooi glad zijn en met de achterkant van de schaar stop ik dan zowel de achterkant als het borduurwerk stevig in de snede.


 Het lusje prik ik met een speld op de goede plek en zet deze meteen vast met een drupje lijm, de speld laat ik zitten!


Dan als laatste wat lijm rondom smeren en daar een kantje om plakken voor de afwerking en voilá één af  ornamentje! 
Nu nog maar één sneeuwman maken voor aan mijn boom en dan is hij wat mij betreft vol genoeg, maar ik ga er nog een heel stel borduren op een stuk beige stof met witte stippen voor in een lijstje, maar dat zien jullie t.z.t. wel!

Fijne dag!