maandag 10 oktober 2011

Veel te vertellen!!

Waar zal ik mee beginnen, ehhh... nu eerst ons heerlijke weekend in Groningen maar weer, we verblijven daar  in het dorpje Molenrij in een oude herberg 't Korensant, voor vindt je nog een heel oude gelagkamer links en rechts een deel van het restaurant, achter in een nieuw aangebouwde glazen kas vind je ook een deel van het restaurant.  's Avonds is de sfeer daar gewoon romantisch, alleen aan een kant hangen wat elektrische lampjes, verder hangen er nu twee mooi kroonluchters en zoals jullie zien staan er verder alleen kaarsen en die branden 's avonds allemaal.

Het eten is er verrukkelijk en de bediening heel vriendelijk en persoonlijk. Nu we zijn er nu twee keer geweest en hopen er binnenkort nog eens naar toe te gaan, maar dat lezen jullie dan wel weer! Wat we deze keer hebben gedaan? Wel naast lekker slapen en lezen en handwerken, zijn we deze keer naar het huis "Verhildersum" geweest. Ook weer een borght, maar heel anders dan de Menkema-borght, deze straalt een vriendelijke sfeer uit, behaaglijk en soms zelfs knus, al vond ik de vleermuizenkolonie in de kelder  maar niets. Later bleek dat ze de kelder niet zelf in kunnen, ze gaan naar binnen en buiten via een schoorsteen.
Helaas mochten we binnen geen foto's maken, maar ik heb wat kaarten gekocht en daar heb ik er een paar van gescand, dus hier wat indrukken :

 Helaas niet zo heel goed zichtbaar, maar meiden kijk eens naast de tafel op de foto rechtsonder! Zien jullie daar dat prachtige zwart gelakte handwerkmeubeltje staan? Prachtig ingelegd met goudkleurige motieven,
 een snoepie!! Daar had ik heel graag een betere foto van gemaakt! Achter het huis vind je een prachtig aangelegde tuin met schitterende bronzen beelden erin. Helaas was de rozentuin al uitgebloeid, dus daar moeten we echt nog een keer voor terug!

En weet je het heeft maar even geregend, net toen wij in het huis waren en daarna hebben we heerlijk in de zon kunnen wandelen! Na het bezoek aan het huis en de tentoonstelling in het naastgelegen museum (mocht wederom niet fotograferen (schilderijen, niet veel bijzonders!), maar gelukkig wel in de verkoopruimte en laten daar nu een paar mooie letterlappen hangen!
Later brachten we nog een bezoek aan de museumboerderij van het huis, een schitterende uitstalling van ploegen was daar te bewonderen, helaas was er niemand aanwezig die ons rond kon leiden en dus heb ik wat foto's gemaakt en daarna zijn we weer vertrokken. Wat vooral onze aandacht trok was de duivenpoort. Vroeger waren hier twee grote deuren in waarmee de doorgang kon worden afgesloten, maar de duivenhokjes bovenin waren nog wel in tact!
Zo tot zover ons bezoek aan Groningen! Nu laat ik jullie nog even de pakjes zien die ik naar Australië stuurde en die gelukkig goed zijn aangekomen!
 F= Fabric!
  
 R= Ribbons


 Empty but lots of nice things can be put in!
 Needles and Pins can be put in this Pinkeep!

Dutch shoppingbag!Special Christmas coushion cover.
Ik probeer de foto's een beetje netjes neer te zetten, maar helaas! Links met de klompjes is de kaart die ik stuurde, sufferd dat ik ben vergeet ik een kopietje van het briefje te maken! Nu ik hoop dat ik het allemaal goed heb onthouden! Zo dit is het echt voor vandaag, misschiendat ik  morgen nog wat ik heb gedaan kan laten zien. Fijne dag!