zaterdag 17 november 2012

Gezellig!

Het was echt hartstikke gezellig gisteren met de meiden van de Tildagroep! Ik haalde er drie om half tien op in Schiedam en de anderen kwamen op eigen gelegenheid. Bep was de laatste die arriveerde want zij was nog snel de patronen wezen kopiëren en nadat iedereen koffie had begonnen we aan onze workshop.


Hier zie  je van links naar rechts: Bep die ons instrueerde hoe een en ander gemaakt moest worden, Agnes en Henny terwijl ze druk bezig waren met het vilten bolletje.

En hieronder zie je Ria, Riny en Geertje en mijzelf, wat een heerlijke bende vinden jullie niet!Eerst kozen we onze stofjes uit, ik had een hele lading lapjes, vilt , kantjes en lint klaargezet en ieder koos andere stofjes. We tekende rondjes op karton en knipten dat uit en toen kwamen de stofjes aan de beurt, we bekleedden de rondjes en maakten toen de bollen van vilt, oh ja had ik al gezegd dat we hoeden gingen maken? Nu we hebben hard doorgewerkt, maar kregen ze toch niet helemaal af, maar hier onze resultaten tot nu toe:


 

Ria en Henny hadden er zelfs al een eerste bloem opzitten, Riny was nog bezig met het opnaaien van de bol op de rand en ook Agnes was al met de bloemen bezig, wacht die bekijken we even wat dichterbij:Hier laat Bep het mooie voorbeeld zien dat zij al kant en klaar had meegebracht, een beeldschoon speldenkussen in de vorm van een prachtige hoed.

Helaas het leek wel of de tijd vloog en om half een braken we op, een einde van een hartstikke gezellige ochtend!

Zo dat was mijn vrijdag, natuurlijk waren er ook huishoudelijke klusjes, werden er brieven geschreven en werd Tara uitgelaten en toen ik alles glad had kwam DP thuis, werd de kast in de kamer leeg geruimd, de bench en de jassen van de kapstok gehaald en alles werd in de kamer gedeponeerd, want DP moest onder de grond om een gat te boren voor de afvoer van het wasbakje in de wc en ja alles staat nu nog in de kamer, maar ik hoop dat vandaag de afvoer succesvol wordt aangesloten, want ik vind die ondergrondse kruiperij maar niks!

Fijne dag!