dinsdag 21 juni 2016

Zo eindelijk kans om een logje te schrijven!

Want natuurlijk hadden jullie dat nog tegoed! Het was een heerlijke week in Frankrijk bij Monica en Guus, samen met Bep, Ria en Anja!


Ik vertrok al vroeg vorige week zondag en nadat ik iedereen had opgepikt in respectievelijk Schiedam en Zwijndrecht ging het dus richting het zuiden! Ik had van tevoren wel uitgezocht of er niet toevallig een voetbalwedstrijd daar in de buurt was, maar gelukkig was dat niet het geval en dus konden we ongehinderd door rijden!
Tegen een uur of half zes waren we ter plekke en konden de cadeautjes worden gegeven:


Guus kreeg deze keer een knapzak met daarin een heel speciale kaas en Monica kreeg van ons een stempelset om driehoeken en zeshoeken te stempelen:


 en zoals jullie al konden lezen had ik voor Monica en mijn drie kornuiten zelf ook een cadeautje gemaakt en dat was gelukkig ook een succes.

 Nu kun je met Anja in je kielzog er rustig van uit gaan dat zij de boel wel even op stelten zal zetten en dus keek ik niet vreemd op toen ze gekleed in een antiek schort van Monica, met een rieten hoed op haar hoofd en met een pollepel timmerend op een pan ons aan kwam sporen om flink door te werken.

Waar ze dus even later ook zelf gehoor aan gaf:
En er werd echt heel serieus en hard gewerkt!

Natuurlijk was er ook zo nu en dan even contact met het thuisfront:Zodra Monica even een gaatje had tussen haar drukke werkzaamheden in de keuken schoof zij ook gezellig aan en zette dan ook wat steekjes:En al zette zij ook wel wat quiltsteekjes, Ria zette toch de meeste borduursteekjes aan haar schitterende ronde borduurwerk!

Misschien kan ik binnenkort jullie een affo laten zien!


Zelf werkte ik weer aan mijn Frans/Japanse quilt, die lag al weer een hele poos stil en ik ben echt opgeschoten!

Ook Bep is nog aan haar eigen Japanse/Franse bezig geweest, maar pas nadat zij een schitterende vilten tas af had!


Ik had mijn naaimachine meegenomen en die kwam goed van pas bij het voor bereiden van mijn blokken.Natuurlijk trokken wij er ook op uit, we gingen naar Auton waar we op lapjesjacht gingen bij de plaatselijke stoffen winkel en waar we ook goed slaagden!Zoals je kunt zien kwamen we niet met lege handen terug!

Natuurlijk was er ook tijd voor een versnapering!

We genoten natuurlijk ook van het schitterende uitzicht en vooral van de tuin van Guus met overal brocante!

En al was er veel regen, we hebben toch ook nog even van de zon kunnen genieten:
Anja genoot duidelijk van het zonnetje en zij en Ria hadden 's avonds zelfs een kleurtje op hun wangen!


Onze gastheer en gastvrouw verwenden ons weer schandalig! Heerlijke wijn en verrukkelijk eten! 


Monica is een echte keukenprinses, voor haar geen simpele maaltijden maar culinaire kunststukjes!
Even proeven?
Zalige bouten!


Maar aan alles komt een eind en dus reden we zondag weer terug naar huis en nadat ik iedereen thuis had afgezet kwam ik moe maar voldaan thuis en werd ik enthousiast verwelkomd door Tara en haar baasje die de maaltijd al op tafel had staan!

Zo dat was het voor dit jaar, misschien kunnen we nog een keer samen naar dit geweldige huisje met de gastvrije Monica en Guus, maar nu eerst weer de gewone dingen van de dag!

Fijne dag!