maandag 25 februari 2013

Zondags uitstapje!

Gisteren na lekker uitgeslapen en te hebben ontbeten gingen DP en ik samen op stap. We reden naar ´s Hertogenbosch naar de Brabanthallen voor de tentoonstelling Tuinidee 2013.
DP is druk bezig met het maken van plannen voor veranderingen in onze achtertuin en wij gingen er dus echt naar toe om ideeën op te doen en dat is prima gelukt!
Ik heb er aardig wat foto's geschoten, sommige puur voor technische aspecten, andere gewoon omdat ik dingen zag die ik mooi vond en van de laatste wil ik jullie mee laten genieten!

In de entreehal was deze vijver met rondom allemaal Helleborussen (Kerstrozen) het eerste wat mij opviel, wat stonden deze schitterend te bloeien!

 Prachtige buxusbollen onder een schitterende naaldboom:
 Links een heel aparte tuin met grote metalen bakken die zowel diende voor tafels als voor (in dit geval) plantenbakken gevuld met aardbeienplantjes!

Een windmolen die een robot grasmaaier van stroom voorzag:


 En wat een schitterende kruidenbak! Prachtig dat roestige metaal dat in een lange opgerolde slinger plek gaf aan allerlei verschillende kruidenplantjes.


Ja ik weet het héél modern, maar ook wel heel erg mooi!


Prachtige keramieken bladeren vormden samen een waterval die in een mooie waterpartij eindigde.Schattige vogelhuisjes en nu in de aanbieding, slechts € 10,00
Heb met moeite weerstand kunnen bieden, verderop een prachtige fontein, maar ook deze mooie tuin met Cypressen:

Iets waar DP dus helemaal weg van is, want ook wij hebben een Cypres in onze tuin!


Deze tuin had niet het Italiaanse thema maar eerder een Aziatisch thema en de bloemen waren ook hier weer volop in bloei.


Een hoekje van een Japanse tuin, waar op zich weinig planten waren, maar waar veel met grind in was gewerkt.
Ook waren er genoeg stands met prachtige, leuke en grappige dingen ter verfraaiing van de tuin.
Ik was weg van de schapen gemaakt van grote keien en met wat simpele metalen koppen. Maar ook de metalen slakken waren beeldschoon om te zien.

Ook keken wij naar allerlei grote, kleine, dure en nog duurdere barbeques, wat een hoop verschillende zijn er!In deze kraam was het echt even dringen, want daar was van allerlei leuks te vinden, bijvoorbeeld de mooie palen rechts die uit India komen.

Ook waren er gave plantenbakken, maar ik zag het niet zitten om daar mee te gaan sjouwen, we hadden al wat leuke dingen op de kop getikt en die waren al zwaar genoeg! Er waren schattige vogeltjes van brons op een takje voor mijn Mams en die brachten we op de terugweg meteen even bij haar langs.

Ze was wat blij dat we langs kwamen, want vanwege de sneeuw had zij echt niemand verwacht!

Maar ook waren er bronzen beeldjes van een Koe en een Stier, daar was DP meteen helemaal weg van en die gingen dus met ons mee naar huis:

 

En tenslotte laat ik jullie ook nog mijn vroege verjaardagscadeautje zien, ik zag hem en was er meteen weg van en al duurt het nog een week voor het zover is, ik mocht hem wel meteen houden! LOL!


Al met al een heerlijke zondag en ja ik zette ook nog wat steekjes, maar die zien jullie binnenkort nog wel!

Fijne dag!