dinsdag 3 januari 2012

Wat doen jullie daar??

Hé wat zitten jullie daar te smoezen? vraag ik aan Muis en Kabouter die samen even op de bank zitten, ben druk aan het schoonmaken na de afgelopen week van behang krabben, daarom had ik hun daar even neergezet!


Niets, is het antwoord van Kabouter, het klinkt een beetje stug! Jawel, zeg ik, ik merk het toch zelf!! Hij is een beetje pissig, zei Muis! Hoezo vraag ik, ben een beetje verbouwereerd door dit antwoord! Wel ik vroeg waar hij was geweest met de feestdagen en toen antwoordde hij: Op de WC!! Ja zei ik, dat klopt, daar was het heel gezellig met hem! Gezellig! Gezellig!!!


Nou wat je gezellig noemt, kwam er met een boze stem van Kabouter! Ik vond er niets aan, bijna de hele dag in het donker een beetje rondhangen en zo nu en dan wat lui die er een poosje kwamen zitten en die geen mond opendeden of die gingen zitten lezen of met hun rug naar mij toe gingen staan, gezellig noemt ze dat!! Oh sorry, zeg ik nog, maar Kabouter ging verder en verkondigde met luide stem tegen Muis, wat hij allemaal had moeten doorstaan! Deze luisterde met open mond toe en schudde zo nu en dan het hoofd, wat erg allemaal! Maar toen hij eindelijk ook wat mocht zeggen vertelde hij dat het voor hem ook niet allemaal zo'n pretje was geweest! Ik keek daar wel van op hoor, hij had toch gezellig op de site table in de gang gezeten en dat was toch een prima plekje? Muis keek mij met zijn priemende oogjes fel aan en zei toen: Je had beloofd een stoel of poef voor mij te maken, zodat ik lekker kon zitten en heb je dat gedaan? Ehhh nee, antwoordde ik een beetje overdonderd, was wel de bedoeling, maar ik heb het zo druk gehad, het kwam er niet van!


Ja, ja zei Muis en dat was nog niet alles! Ooo, zei ik nog, wat was er dan nog meer? Wel toen die mannen aan de gang gingen in het trappenhuis, heb je mij daar laten zitten! Was dat dan niet gezellig, vroeg ik hem? Ja wel gezellig hoor, pffft kreeg ik nat behang op mijn hoofd en daar zat ik dus echt niet op te wachten!! Sorry Muis, fluisterde ik beduusd, ik had niet in de gaten dat DP al aan de gang was begonnen en dus kwam ik daar te laat achter, maar toen heb ik je toch meegenomen naar binnen? Ja dat wel, maar waar moest ik op zitten? Streng keek Muis mij aan! Op het bureau toch? Ik wist even niet meer wat ik moest doen, maar Muis was niet voor een kleintje  vervaard en vroeg of dat een stoel of een poef was? Nee, zei ik, juist antwoordde Muis, ik zat op een hele stapel kaarten, kerstkaarten!!! De glitter zit nog aan mijn broek!!


Oh sorry, zeg ik verontschuldigend, weet je wat? Nou kwam de stem van Muis schel piepend! Ik zal proberen vandaag een stoel of poef voor je te maken, goed?  En ik? vroeg Kabouter, eh wel ik moet even verder met opruimen en zodra ik klaar ben zal ik je meenemen naar boven zodat je bij de andere poppen kunt zijn, is dat goed? Zal wel moeten wachten, zei de boze stem van Kabouter, de trap is te hoog voor mij! Ja, eh, goed, zeg ik timide en glipte vlug de kamer uit, ik zal maar snel naar boven gaan en aan die stoel beginnen!
Jullie weten nu dus wat ik vandaag ga doen, fijne dag!