woensdag 3 oktober 2012

Heerlijk weekend deel 3!

Ja er was zoveel te zien en bewonderen dat ik jullie er nog maar een dagje mee lastig val! Grapje!! Kijk maar eens wat ik nog meer op de foto zette! Vorig jaar bewonderde ik op de Poperingse bee de top van Marleen haar koeienquilt en nu mocht ik haar affo bewonderen, zowel voor als achterkant zijn prachtig geworden!

 


Ook showde Marleen haar vingerhoedjes! Zij vond die van de andere dames te groot, de haren meten slechts 2 cm.! Maar ze was het dan ook vlug zat en besloot er toen maar een klein quiltje van te maken! Resultaat: Een beeldschoon miniquiltje!


Een van de andere Nederlandse quiltsters zal velen van jullie wel bekend voorkomen, het is Merel van Birdblocks in Amsterdam en die had aardig wat te showen:

 

Zowel voor als achterkant waren heel apart en net zo kleurrijk als haar collectie!En met die broek wilde ze niet naar buiten, maar Merel had dus niet in de gaten dat ze er ook mee op de foto zou komen! LOL!!


 

Deze leuke fleurige quilt gaf zij aan Miet voor de droomdekentjes in België, deze krijgt dus een heel goede bestemming!

Hier laat Katrien C. haar tas en leuke quilt zien, vooral de quilt vond ik heel mooi met al die dezelfde blokken in andere kleuren!

 Was ik gisteren nog een Antieke vergeten en nog wel een geheel met de hand gequilt schitterend exemplaar, zo mooi ik laat jullie daarom zowel de voor als de achterkant zien!

Ik weet het nu zeker hij is van Berna, haar meest mooie quilt, bedankt Berna voor het verbetereb!

Er werden heel wat foto's genomen door de paparazzi, sommigen klommen zelfs op stoelen!
Hier rechts zien jullie dat ook Filip onze  fantastische kok genoot van de Show & Tell!Hier links zien jullie de quilt die gemaakt werd van de ingeleverde blokjes van vorig jaar, hij moet nog worden gequilt en gaat dan ook naar Sara onze hulpkok!
De blokjes van dit jaar zullen tot een droomdekentje worden verwerkt omdat de winnares van dit jaar Miet zelf was!

Hier zien jullie twee Civil War Diary quilts gemaakt door deelneemsters van de up-date die maandelijks werd gehouden op de 14e! Beide tops zijn klaar en de dames kunnen hem nu gaan dubbelen en afwerken! 


En deze prachtige kerstquilt werd evenals de bovenste CWD gemaakt door Inge, zij had hem zelfs al af voor de vorige Kerst!


 Hier showt José haar  prachtige quilt, op het eerste gezicht dacht ik dat het huisjes waren, maar het zijn dus allemaal puntige blokjes, erg leuk geworden!


Dit beeldschone borduurtje was van Sabine en daar werkte ze hard aan tijdens het weekend en zo vergat zij bijna haar plechtige belofte van vorig jaar, maar Katrien had het wel goed onthouden en de op papier vastgelegde belofte werd alsnog voorgelezen:Met als resultaat een modeshow van lingerie die zij moest geven! Hier werd zij door Marleen en Carina (de maakster van de lingerieset!) onthult!


En nee, jammer voor jullie maar verder laat ik niets zien, er moet nog wat aan jullie verbeelding overblijven! Grijns!!!

Nu dan kan ik jullie hier nog wel de schattige cadeautjes laten zien die ik heb gekregen! Als eerste het hartje van de naaldenmapjesruil dat werd gemaakt door Hilde:


Dan de mooie lapjes en het schattige lijstje met schaapjes die ik van Carine cadeau kreeg toen ik haar in Brugge ophaalde:Dat rechter pakje met een prachtig stapeltje stofjes van Moda en mooie stofjes voor mijn CWD was al voor de Kerst, die valt voor mij dus wel erg vroeg dit jaar! Zulke lieve cadeautjes!

En dan werden we ook nog verwend door Merel (Birdblocks) en Ingrid (Aztec Rose)


Hier hoort eigenlijk nog een boek met patronen bij en een stapeltje stofjes dat ik ook van Merel kreeg, het boek ligt al op zolder en de stofjes waren schattige kinderstofjes dat ik aan de kleindochter van Carine heb gegeven die haar eerste stappen op het quiltpad aan het zetten is met het maken van hexagonnetjes! 
Zo dat was het nu echt, ja mijn steekjes hebben jullie nog niet gezien maar die komen binnenkort wel een keer langs, ik zette zowel quilt als borduursteekjes, maar nu snel mijn kamer aan kant maken en Ome Jan wegzetten, straks komen ze dakkapel inmeten, daar komt binnenkort een nieuwe voor in de plaats! 
Fijne dag!