zondag 12 juni 2016

Zo wij zijn op weg of ondertussen al aangekomen!

Tenminste als het goed is! De wij zijn Bep, Ria, Anja en ik en we zijn onderweg naar Veuvrailles in  Bourgondië in Frankrijk! Heerlijk een volle week handwerken, slapen en eten onder het dak van Monica en Guus! Natuurlijk willen we ook weer het quilt kasteel bezoeken om lapjes te scoren en ook een bezoek aan de brocante zal er wel weer in zitten!

Ook deze keer maakte ik weer cadeautjes en  wel voor de gastvrouw en mijn drie vriendinnen, allemaal hetzelfde en toch verschillend!
Herinneren jullie je deze map nog? Ik maakte hem jaren geleden naar een voorbeeld van een kousenbewaarmap van mijn moeder uit de jaren dertig en hij schijnt nogal wat navolging te hebben gehad op het prikbord:


Hij is vooral reuze handig om mee te nemen in een volle koffer omdat hij lekker soepel is en er altijd nog wel inpast!

Nu deze keer ben ik dus ook weer aan het borduren geslagen en voor hun koos ik deze keer muizen die quilten! Vier verschillende en ook in vier verschillende kleuren geborduurd, hier de eerste:


Deze muis sjouwt dus met een stapel lapjes en is geborduurd in donkerrood, aan de binnenkant zit een crème lapje met groene stippeltjes.
De volgende is deze ijverige dame, die druk is met de strijk, waar ik dus een bloedhekel aan heb:


Goudgele stof aan de buitenkant en een gebloemde stof aan de binnenzijde! De volgende is druk in de weer met naald en draad en is geborduurd in oud-roze:


Er zit ook een oud roze stofje aan de binnenkant.

En dan nu de laatste geborduurd in groen en dat je een schaar nodig hebt als quiltster is ook meteen duidelijk:


Hier is de binnenkant van een crèmekleurig lapje met taupekleurige stipjes gemaakt, had eerst ook taupekleurig lint ervoor uitgekozen, maar vond dat toch te saai en ben dus toch nog rood lint erbij gaan halen.

Nu ik ben benieuw wie welke krijgt en of ze hem leuk vinden, ik pak ze in ieder geval allemaal in hetzelfde papier in zodat ik niet kan zien welke erin zit en ze mogen er zelf een uitkiezen!Ik neem mijn laptop mee en dus zal ik proberen zo nu en dan een berichtje te schrijven en jullie mee laten genieten van La Douce France!

Fijne dag!