zondag 26 juli 2015

De inspiratie!

Waar halen wij onze inspiratie vandaan, vraag ik mij soms af! Ik zie zulke leuke, mooie, rare en gekke dingen op het internet en dan vraag ik mij vaak af; Waar halen ze het vandaan?Ja soms zie je een mooie quilt en dan lees je dat die is ontworpen naar aanleiding van een antiek exemplaar
(zoals hier de Briar Hill) en zo ook met borduurwerken en dan is dus jaren geleden al iemand geïnspireerd geraakt, door vormen, bloemen, mensen en alles wat verder op haar/zijn pad kwam, soms was het gewoon het beste maken van het voorradige materiaal en soms was het simpel weg uitkiezen van wat je het mooiste vond, maar bij mij is het soms heel iets anders.
Neem nu de keuken, ik ergerde mij aan de keuken zo als hij was en de inspiratie kwam van bladen waar ik uit las, van een bordenrek
dat ik zag hangen in Lelystad en serviesgoed dat ik kreeg van mijn DH, maar vooral van een gift van een nichtje! Zij hoorde dat ik weg was van een landelijke keuken en bij haar stond nog een bak vol met antieke keukenpotten en potjes uit de familie van DH, waarschijnlijk nog van zijn grootmoeder!
Vandaag heb ik de potten in de week gelegd en dat was wel nodig, want ze hebben jarenlang in krantenpapier ingepakt gelegen en waren intens vuil, maar nu kan ik met plezier kijken naar mijn schouw, want daar staat nu dit mooie rijtje en al is de set niet helemaal compleet (er ontbreken nogal wat dekseltjes) en kan lang niet alles wat ik heb gekregen op de rand worden gezet, het maakt wel een geweldig leuke verbinding met eerdere generaties:


 Die witte plekjes zijn plamuur, DH was niet tevreden en dus werd er weer wat geplamuurd, dat wordt morgen dus weer schuren en opnieuw lakken! Binnenkort krijgen jullie echt het eindresultaat van de keuken te zien, DH hoopt hem komende week helemaal af te werken!

Fijne dag!