donderdag 23 juni 2016

Wat heb ik gedaan?

Wel ik heb dus echt hard gewerkt in Frankrijk en wel aan mijn Frans/Japanse quilt en ik ben lekker opgeschoten! Eerst maakte ik het derde blok van de eerste rij af, moest alleen nog wat letters appliqueren:


Daarna bereidde ik de twee buitenste blokken van de tweede rij en toen ben ik eerst het vijfde blok gaan appliqueren:


Nu kan ik werken aan blok vier, moet daar de boom nog wel vastzetten en moet er zo'n 72 blaadjes voor maken, het vervelende is dat ik mijn apliquick nergens kan vinden, dus zit ik te tobben met een plastic stukje gereedschap, maar als ik het morgen nog niet heb terug gevonden dan trakteer ik mijzelf op een nieuwe set!


En dan nog even deze pot! Net als andere jaren gingen we weer naar de kringloop van Emmaus , een organisatie opgericht door Abbé Pierre in 1949 om thuislozen en minder begaafden aan werk en een eigen inkomen te helpen en zoals ieder jaar kwam ik nu ook weer niet met lege handen thuis! Ik dacht eerst dat het een gave snoeppot voor in de keuken zou zijn, maar Monica vertelde mij dat het een afvalpot voor op tafel is en dus heeft hij nu wel een plekje in de keuken, maar wordt vooral gebruikt om de koffiepads in te verzamelen na gebruik!
Verder kwam ik ook nog met twee prachtige kussenslopen thuis afgewerkt met kant, dacht eerst dat één een kleedje was, maar het zijn echt twee slopen, maar goed ik ga ze dus gebruiken als kleedje in mijn huisje, maar dat laat ik morgen zien als ik jullie mijn huisje weer laat zien want het is af!!

Fijne dag!