maandag 31 december 2012

Ik ga even terug...


Ga je mee? We beginnen dan dus in Januari! Dat was een heel bijzondere maand voor een grote groep bloggers die voor het eerst bij elkaar kwamen in Katwijk!
Nu binnenkort gaat het weer gebeuren en ik kijk er nu al naar uit! Zelf ging ik aan de slag met naald en draad en begon aan de mysterie van Yoko Saito, maar die heb ik niet afgemaakt, misschien ooit met andere stofjes, maar de blokken die ik af heb zullen als aparte kleine quiltjes worden afgewerkt, wel kwamen er meerdere duiven gereed, zowel witte als rode zagen het daglicht! Ook Valentine zag het daglicht en een hartenquiltje werd gemaakt en ik ging aan de slag met kartonnage en maakte o.a. deze doos:

Nu gaan we naar Februari, ik ging verder met een borduurtje van La-Di-Da waar ik in januari aan was begonnen en zoals jullie weten was dat niet het laatste borduurtje van dit jaar! In ons huis kwam het trappenhuis gereed, nog alle dagen geniet ik van het warme rood van de trap en de mooi gestucte muren! Ik begon aan de grote Ragtime quilt, maar er kwamen ook wat dingen af hoor! Dit kussentje maakte ik om onder mijn elleboog te leggen bij het borduren, dat voorkwam een zware blessure!


In Maart kwamen er ook een aantal harten bij, niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen. Het hart hiernaast maakte ik voor de hartenruil, het werd deze keer gemaakt van vilt. Ook kwam eindelijk het derde paashaasje af, deze was nu eindelijk voor mijzelf!

Maar dat was niet het enige hoor, maar ik dender snel met grote stappen naar April, want toen zette ik de laatste steekjes aan mijn La-Di-Da borduurtje en al heb ik nog steeds geen geschikt lijstje gevonden (ik blijf zoeken hoor!), ik ben er zelf nog steeds helemaal weg van! Ook mijn leuke kleine liniaaltje werd geborduurd en wel met schaapjes!

Zo ik ben nu al in mei aangekomen en dat was de maand dat DP en ik lekker op vakantie gingen en samen Schotland onveilig maakten! Daar bracht ik een pakket mee van de in Full Bloom, waarvan je hier de eerste negen affe blokjes ziet!Ik ben al weer verder met de laatste blokjes en ik hoop binnenkort de hele top af te hebben!
Ook genoot ik en velen met mij van haar Trunkshow:


We kwamen er speciaal twee dagen eerder voor terug van vakantie! Nu Lieve Supergoof, daar heb ik dus geen seconde spijt van gehad!

In juni kwamen er een paar heel kleine borduurtjes af, het ene werd verwerkt tot mijn rolletje en het andere werd deze schattige pinkeep! Allebei werden grotendeels geborduurd met één draadje over één draadje!
Was dit alles? Nee er waren ook nog speldenkussentjes en cadeautjes die pas later werden gegeven die het licht zagen, maar al met al was het een druk eerste half jaar en dat ondanks dat ik een hele maand geen steek mocht zetten!

In Juli was ik druk met de rondjes van mijn  In Full Bloom en genoot tijdens het zette van de steekjes enorm van de Olympische spelen in Londen!Vooral Ranomi maakte mijn dagen goed met haar gouden plakken!

 

Maar ook Marianne Vos gaf ons geweldige prestaties! En ik maar steekjes zetten! Ik maakte toen zelfs de eerste sneeuwman, maar ook mijn letterhanger werd een affo:

 Ik begon aan de eerste rand van mijn mooie Amerikaanse panel, maakte voor het eerst flying geese, maar helaas dit project ligt nu stil om dat de juiste kleur stof was uitverkocht, de nieuwe rol bleek teveel af te wijken van de stof die ik gebruikte, dus ik ga daar mee verder als ik daar een oplossing voor weet.

Ook kon ik het kleine kamertje inruimen als strijkkamertje en daar kregen ook mijn borduurspullen een plekje! Meiden wat bleek ik veel te hebben liggen en al heb ik de afgelopen maanden heel wat steekjes gezet, ik kan nog jaren vooruit!


Maar ook werd het trappenhuis een beetje aangekleed, het witte hartenkastje kwam er te hangen en langzaam maar zeker werd het gevuld met rode borduurtjes die ik maakte en kreeg!

Maar ook het schilderij van mijn Paps kreeg een plekje in de hal en daar geniet ik nog dagelijks van!Augustus al weer en ik deed mee aan de Friends swap en maakte voor Lynda in Amerika o.a. deze cadeautjes!


Ik kreeg van haar onder andere een schitterende Primitive pop en deze pronkt nu boven op de kast in de huiskamer:Maar DP en ik maakten ook een gaaf uitstapje naar het voormalige Oost Duitsland en zagen daar een schitterend landschap en verbleven er in een prachtig kasteel:Maar ook knalde ik met mijn Kaatje op een andere auto, de dame vergat mij voorrang te geven en al is de schade aan Kaatje onzichtbaar hersteld, zelf ondervind ik helaas nog alle dagen last van de aan mijn lijf opgelopen schade.

Nee ik kan niet alles vertellen en laten zien wat er allemaal in het afgelopen jaar gebeurde, maar jullie kunnen tenslotte ook zelf grasduinen op mijn blog! Maar voor mij was in September de 94e verjaardag van mijn Mams het belangrijkste feit!

Ze heeft nu al zes achter-kleinkinderen en als ze zo doorgaat komen er misschien binnen kort wel achter-achter- kleinkinderen, want ik heb tenslotte al een kleinzoon van 23 en een kleindochter van 19!

Verder las ik weer eens een heel stel boeken en genoot daar volop van, maar ook begon ik aan mijn Plompje. ook een Ufo die volgend jaar moet worden afgemaakt!Ook werden de eerste drie rijen van mijn In Full Bloom aan elkaar gezet en dat is dus ook een Ufo die binnenkort weer ter hand zal worden genomen, zodra ik het quiltwerk van de With Needle & Thread af heb!
DP en ik genoten van de spannende serie The Killing en samen met mijn oudste DD bezocht ik Viva Lavendula en Blokzijl.

In oktober begonnen we aan onze wc en jullie hebben het hele proces kunnen volgen en ik kijk nog steeds met verwondering naar het resultaat, puur genieten!

Zo was het:                                   Zo is het dus nu:


Wat een verschil hè?!!

Ook werden er natuurlijk steekjes gezet en Sarah's house kwam af:In november verwende DP mij met mijn gave Tante Sien en al heb ik nog niet zoveel op haar gemaakt, mijn eerste Hardanger borduurwerkje maakte ik wel af op dit gave machientje!

 

Ook kwamen de meiden van de Tilda groep deze keer bij mij thuis bijeen en we werkten gezellig samen aan dat leuke speldenkussentje in de vorm van een hoedje:En toen was het al weer december, ik borduurde nog meer sneeuwmannen, schreef mijn blogjes, zette steekjes aan mijn quilt, pakte mijn gave kerstruil cadeautjes uit en genoot van spannende wedstrijden op de tv, niet alleen de darters maar ook Sven Kramer maakte het weer spannend en mijn prachtige sjaal die Heleen voor mij breide kwam aan!

Zo komt er vandaag een eind aan een spannend en veel bewogen jaar,
waarin we bouwden en verbouwden, er werd ingebroken en uitgebroken en we gingen toch gewoon door met ons leventje, waarin we kennis maakten en afscheid namen en vandaag nemen we afscheid van 2012 met erwtensoep en oliebollen, we zijn gezellig bij Mams en gaan samen met haar het nieuwe jaar in!

Bedankt voor weer een jaar vriendschap, gezellige reacties en leuke blogjes en ik hoop weer velen van jullie dit komende jaar te ontmoeten en wens jullie allemaal een goede jaarwisseling en een

Fijne dag!